Home » Afvalcontainer » 3m3 grondcontainer huren

3m3 grondcontainer huren

285,00 Incl. BTW 344,85

Categorie:
 • Laagste prijzen van Nederland
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.2
 • Inclusief 4 weken huur
 • Veilig afrekenen met iDEAL, PayPal en creditcard
 • Veilig achteraf betalen met AfterPay
 • Voor 9 uur ’s ochtends besteld, zelfde dag geleverd (€25,- toeslag voor spoedlevering)
 • All-in prijzen voor bezorging, ophalen en verwerking van het afval

Beschrijving

Wat mag u wel in de 3m3 container grond afvoeren?

Als u een 3m3 grond container wilt huren dan mag u daarin alleen maar schone grond afvoeren. Onder schone grond verstaan wij uitsluitend , tuinaarde en . Daarom spreken we ook wel eens van een zandcontainer. Hieronder treft u een opsomming aan van de meest voorkomende soorten grond die bij ons onder de categorie schone grond vallen:

 • visueel schone grond
 • veen
 • aarde
 • klei
 • tuinaarde
 • grond met maximaal 5% wortels, onkruid of grind
 • graszoden en grasmatten want die bestaan voor 95% uit grond)

Wat mag u niet in de 3m3 container grond afvoeren?

Als u een 3m3 grondcontainer wilt huren dan mag u daarin alleen maar grondafval afvoeren. Wat bij ons niet onder de categorie grond valt, is onder andere:

 • boomstronken of wortels
 • grond afkomstig van verdachte locaties zoals: industrieterreinen, tankstations
 • grond vervuild door olie of andere vloeistoffen
 • grond in zakken
 • grind
 • grond met meer dan 5% wortels, onkruid, steentjes of grind
 • overige verontreiniging zoals bijvoorbeeld: steen, papier, hout, plastic, papier/karton of glas of overig afval

Alleen maar schone grond afvoeren in de grondcontainer.
Er mag echt alleen maar schone grond in de 3m3 grondcontainer zitten, dus geen , grind, puin, hout of ander afval. Want als dat er wel in zit dan wordt dat gezien als verontreiniging die er niet in mag zitten en wordt de 3m3 grondcontainer geaccepteerd als een 3m3 container vervuilde grond of een 3m3 container bouw- en sloopafval. U valt dan in het duurdere tarief, hiervoor wordt dan een extra toeslag in rekening gebracht.

Wat is schone grond en hoe wordt grond gerecycled?.
Particulieren die een stuk grond gaan afgraven omdat ze bijvoorbeeld moeten bestraten moeten grond afvoeren. Maar ook particulieren die bijvoorbeeld een vijver gaan graven moeten hun grondafval afvoeren. U mag tot 50m3 grond afvoeren zonder schoon grond verklaring als het visueel schoon is, als er geen verdachte lucht te ruiken is met de neus en het niet van een verdachte locatie afkomstig is zoals bijvoorbeeld een industrieterrein. Als het grond is afkomstig uit bijvoorbeeld een nieuwbouwwijk dan is het goed. Grond wat vrijkomt bij bedrijven zoals bij hoveniers of bedrijven in de grond-, weg-, en waterbouw is bijvoorbeeld grond die vrijkomt bij het uitgraven voor een weg of het uitgraven van een surfplas en afgevoerd moet worden. Grond in de 3 kuub grondafval containers wordt naar recyclingbedrijven of een grondbank gebracht waar het bij de andere partijen binnen gebrachte grond wordt gestort en uiteindelijk wordt gekeurd tot schone grond met een schoon grond verklaring zodat het weer kan worden verkocht.

Voor over grond afvoeren belt u ons op telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief).
Grondafval kunnen wij snel en gemakkelijk voor u afvoeren. U kunt op onze website een 3m3 grond container huren die wij de volgende werkdag al op de door u gewenste locatie in kunnen bezorgen. Bepaal van tevoren hoeveel grondafval u wil afvoeren, zodat u de juiste maat grondcontainer besteld en onze chauffeur de juiste grondafvalcontainer bij u kan afleveren. Voor meer informatie over een 3 kuub grondcontainer huren kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.

Als besteller van de container bent u verantwoordelijk voor de inhoud van de container. Dus bijvoorbeeld ook wanneer iemand anders er ander afval in weggooit. U moet hier dus altijd goed op letten. Als bedrijf wij namelijk niet te bewijzen wie het materiaal wel of niet in de container heeft gegooid. En gaan wij er van uit dat de container juist is beladen zodra de afvoer wordt doorgegeven. U als besteller bent te allen tijde verantwoordelijk voor de inhoud.

 • Ik weet niet of mijn afval onder schone grond valt?
 • De meest voorkomende grondsoorten die onder de categorie schone grondafval vallen zijn: grond, aarde, , veengrond, klei, tuingrond en tuinaarde. Mocht u een bepaalde grondsoort hebben die hier niet tussen staat of ergens aan twijfelen, neem dan even met ons op, zodat we kunnen kijken of uw desbetreffende afvalsoort misschien toch in de gehuurde grondcontainer mag. In sommige gevallen/regio’s is het namelijk toch mogelijk om een afvalsoort die er eigenlijk niet in mag, toch voor u af te voeren als schone grond. Als de 3m3 container met grondafval wordt afgekeurd dan valt de container automatisch in het duurdere bouwafval tarief of vervuilde grond tarief. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 grond container huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen via ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • U wil meer grond afvoeren dan u had verwacht?
 • U mag een 3 kuub grond container, 6 kuub grond container en 10 kuub grond container 20cm boven de rand laden. Een 20 kuub grond container mag u niet boven de rand laden anders kan de grond er af glijden als de chauffeur de 20m3 grond container op de vrachtwagen wil trekken. Een 40 kuub grond container mag u ook niet boven de rand laden anders wordt de 40m3 container met grond te hoog als hij op de vrachtwagen is geladen. We zouden dan boven de 4 meter hoogte uitkomen. We kunnen dan niet meer onder bruggen, viaducten, tram- en bovenleidingen doorrijden en daarbij lopen we kans op afvallende lading of om onderweg een bekeuring te krijgen. Probeer bij de 3m3 grondcontainers de grond, zoals grote kluiten die er makkelijk af kunnen rollen niet bovenop de grondcontainer te laden in verband met de veiligheid tijdens het transport. Wilt u meer grondafval afvoeren dan u had verwacht? neem dan even met ons op. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om de 3m3 grond containers toch wat hoger als 20 cm boven de rand te laden mits dit veilig gebeurd. Neem dan wel even met ons op zodat wij kunnen zorgen dat de chauffeur op de hoogte is en een extra zeiltje meeneemt om over de container met grond te doen. Voor de extra grond wat we mee moeten nemen kunnen we eventueel extra kosten in rekening brengen maar dat is per situatie verschillend. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 grond container huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen op ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Hoeveel ruimte neemt een 3m3 grond container in?
 • U kunt bij ons een grond container huren om grond af te voeren in verschillende maten. Wij verhuren grondcontainers waar 3m3, 6m3, 10m3 of 20m3 grond in past. Een afvalcontainer voor 3m3 grond afvoeren is ongeveer 200 cm lang x 180 cm breed x 110 cm hoog en neemt ongeveer 1 parkeerplaats in beslag. De opgegeven afmetingen zijn indicatief en aan de buitenkant op gemeten, hou er rekening mee dat er altijd een afwijking in kan zitten i.v.m. de verschillende merken grondcontainers die er van de verschillende leveranciers in omloop zijn. Zorg voor genoeg extra ruimte, de chauffeur heeft ongeveer 2 parkeerplaatsen aan ruimte nodig bij het plaatsen of ophalen van de grondafval container. De vrachtwagen die de container voor grond komt brengen is ongeveer 5 meter lang en 3 meter breed. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 grondcontainer huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen op telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Wat zijn de leveringstijden / bezorgtijden van de container voor 3 kuub grond ?
 • Een 3m3 grond container die op een werkdag (van maandag t/m vrijdag) voor 16:00 besteld en betaald is, kunnen wij de volgende werkdag plaatsen in heel . Een container die dus op vrijdag besteld is voor 16:00 kunnen wij op of maandag plaatsen, een grondcontainer die u in het weekend gaat bestellen zal normaal gesproken op dinsdag geplaatst worden omdat de bestelling maandag door onze planning wordt gelezen. Wanneer u na 16:00 of in het weekend een grondcontainer gaat bestellen en u deze afvalcontainer toch sneller wil hebben, kunt u ons altijd even bellen, wij kunnen dan meestal wel sneller de container voor u plaatsen, maar dit alleen na overleg. U kunt dit ook aanvragen in het vakje opmerkingen bij het bestellen van de grond container. De planning zal dit lezen en proberen uit te voeren. Bij het bestellen van de container voor grondafval kunt u uw voorkeur aangeven voor de ochtend of de middag, wij houden hier dan rekening mee en meestal lukt dit wel, maar het blijft een voorkeur en daar kunnen geen rechten aan ontleent worden. Bij het vakje opmerkingen kunt u zelfs invullen “in de ochtend voor 9:00 plaatsen en in de middag na 15:00 afvoeren”. Ook hiervoor gaan wij onze best doen en in 95% van de gevallen kunnen wij dit ook waarmaken, maar dit kunnen we u niet voor 100% garanderen. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 grond container huren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Heb ik een vergunning nodig voor een grond container van 3 kuub?
 • Dit is verschillend per gemeente. Voor de kleinere dorpen heeft u meestal geen (gemeentelijke) vergunning nodig om een afvalcontainer voor grond te plaatsen. Voor grote steden zoals , , , , of hebben wij het ook nog nooit gehoord maar geven geen garanties. Voor een woonplaats zoals heb je wel een vergunning nodig en als u een 3m3 grondcontainer wil huren in dan geldt er alleen een vergunningsplicht voor de binnenring van . In de buitenring van hoef je voor het het plaatsen van een 3m3 grond container geen vergunning aan te vragen. Specifieke informatie hierover, kunt u bij de gemeente waar u de container wil laten plaatsen opvragen. Voor advies en onze ervaringen kunt u natuurlijk altijd even telefonisch of per mail met ons opnemen. Wij willen u er wel op wijzen dat u als huurder ten alle tijden zelf verantwoordelijk bent voor het aanvragen en verzorgen van een eventuele vergunning, wij geven alleen advies. Wij gaan er vanuit dat u de benodigde vergunningen zelf heeft verzorgt. Eventuele boetes die aan ons worden gestuurd zullen aan u worden doorberekend door middel van een naheffing. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over het huren van een grondcontainer voor 3m3 grond afvoeren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Specifieke informatie over een container voor 3m3 grondafval afvoeren
 • Een afvalcontainer voor 3 kuub grond afvoeren is een veel bestelde container. Deze grond container wordt besteld voor de meest uiteenlopende klussen, zoals bij het uitgraven van een vijver in de tuin. Deze container wordt veel besteld door hoveniers en particulieren. Deze afvalcontainer voor 3 kuup grond is geschikt voor schone grond. De inhoud van een 3m3 grondcontainer voor 3 kuub grond is ongeveer gelijk aan 3 aanhangwagentjes vol met grond. De 3m3 grondcontainer wordt veel besteld door mensen die geen aanhangwagen hebben of willen huren of niet 3x op en neer willen rijden naar de milieustraat van de gemeente met het risico om onderweg een bekeuring te krijgen omdat u ze te zwaar beladen zijn of geen toegang meer krijgen tot de milieustraat omdat ze daar al te vaak zijn geweest. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over 3 kuub grondafval afvoeren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • De prijs voor een 3m3 grond container is een all-in prijs
 • De prijs voor een 3m3 container met schone grond is een all-in prijs, dus inclusief de transportkosten (plaatsen en afvoeren van de schone grond in heel ) de 3m3 grond, milieutoeslag en 4 weken huur maar exclusief 21% btw. De basisprijs is dus een all-in prijs. Als de grond in de 3m3 container niet aan de voorwaarden voldoet zullen wij een toeslag berekenen dit wordt dan het tarief van een 3m3 container vervuilde grond of een 3m3 container bouw- en sloopafval. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over 3m3 grond afvoeren kunt u altijd even kijken op de pagina vraag en antwoord, hier vindt u nog veel meer algemene informatie en kunt u de antwoorden van de meest gestelde vragen vinden. U kunt natuurlijk ook altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen als het antwoord op u vraag er niet bij staat.