Home » Afvalcontainer » 3m3 groenafval container huren

3m3 groenafval container huren

135,00 Incl. BTW 163,35

Categorie:
 • Laagste prijzen van Nederland
 • Gemiddeld beoordeeld met een 9.2
 • Inclusief 4 weken huur
 • Veilig afrekenen met iDEAL, PayPal en creditcard
 • Veilig achteraf betalen met AfterPay
 • Voor 9 uur ’s ochtends besteld, zelfde dag geleverd (€25,- toeslag voor spoedlevering)
 • All-in prijzen voor bezorging, ophalen en verwerking van het afval

Beschrijving

Hieronder vindt u meer informatie over onze 3m3 groenafval container.

Wat mag u wel in de 3m3 container groenafval afvoeren?

Als u een 3m3 groenafval container wilt huren dan mag u daarin alleen maar groenafval afvoeren. Onder groenafval verstaan wij uitsluitend vers groenafval zoals goed composteerbaar . Dus niet oud hooi, oud stro of oud riet. Hieronder treft u een opsomming aan van de meest voorkomende groenafval soorten die bij ons onder de categorie groen- en vallen:

 • takken
 • bladeren
 • struiken
 • bloemen
 • plantenresten
 • bermgras
 • slootvuil zoals vers riet
 • snoeiafval
 • bomen zoals coniferen
 • gras (maar geen graszoden want die bestaan hoofdzakelijk uit grond)
 • paardenmest met stro, zaagsel of vlas (max 20%!)
 • -, fruit-, en (GFT-afval)

Wat mag u niet in de 3m3 container groenafval afvoeren?

Als u een 3m3 container wilt huren dan mag u daarin alleen maar afvoeren. Wat bij ons niet onder de categorie tuin- en groenafval valt, is onder andere:

 • en grond
 • graszoden want die bestaan voor 80% uit grond
 • boomstammen die dikker als 50 cm doorsnee zijn
 • Bewerkt hout uit de winkel
 • overige verontreiniging zoals bijvoorbeeld: steen, papier, hout, plastic, papier/karton of glas of overig afval

Alleen maar groenafval afvoeren en afvoeren.
Er mag echt alleen groenafval en in de 3m3 groencontainer zitten, dus geen grond, puin, hout of ander afval want als dat er wel in zit dan wordt dat gezien als verontreiniging die er niet in mag zitten en wordt de 3m3 groenafvalcontainer geaccepteerd als een 3m3 container vervuilde grond of een 3m3 container bouw- en sloopafval. U valt dan in het duurdere tarief, hiervoor wordt dan een toeslag in rekening gebracht.

Wat is groenafval, wat is en hoe wordt groenafval gerecycled.
Groenafval bij particulieren is afval dat grotendeels bestaat uit taken, struiken, gras of bomen zoals coniferen wat in de tuin groeit. Groenafval wat vrijkomt bij bedrijven kan natuurlijk ook zijn zoals bij hoveniers maar kan ook bermgras zijn wat de loonbedrijven moeten afvoeren die de bermen maaien of slootvuil zoals het riet dat uit de sloten wordt gemaaid. Het groenafval in de 3 kuub groenafval containers wordt naar recyclingbedrijven gebracht waar het wordt gerecycled tot compost, een product dat weer hergebruikt kan worden als bijvoorbeeld nieuwe tuinaarde. Gerecycled wordt uiteindelijk dus weer gebruikt als nieuwe tuinaarde. Een overige toepassingen voor groenafval (als je het versnipperd) is verbranding in een biomassacentrale voor de opwekking van elektriciteit.

Voor bel ons op telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief).
Groenafval kunnen wij snel en gemakkelijk voor u afvoeren tegen lage kosten. U kunt op onze website een 3m3 groenafval container huren die wij de volgende werkdag al op de door u gewenste locatie in kunnen bezorgen. Bepaal van tevoren hoeveel groenafval u wil afvoeren, zodat u de juiste maat groenafvalcontainer besteld en onze chauffeur de juiste tuinafvalcontainer bij u kan afleveren. Voor meer informatie over een 3 kuub groenafval container huren kunt u gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.

Als besteller van de container bent u verantwoordelijk voor de inhoud van de container. Dus bijvoorbeeld ook wanneer iemand anders er ander afval in weggooit. U moet hier dus altijd goed op letten. Als bedrijf wij namelijk niet te bewijzen wie het materiaal wel of niet in de container heeft gegooid. En gaan wij er van uit dat de container juist is beladen zodra de afvoer wordt doorgegeven. U als besteller bent te allen tijde verantwoordelijk voor de inhoud.

 • Ik weet niet of mijn afval onder groenafval valt?
 • Bovenstaande zijn de meest voorkomende afvalsoorten die onder de categorie groenafval vallen, mocht u een bepaalde afvalstroom hebben die hier niet tussen staat of ergens aan twijfelen, neem dan even met ons op, zodat we kunnen kijken of uw desbetreffende afvalsoort misschien toch in de gehuurde container mag. In sommige gevallen/regio’s is het namelijk toch mogelijk om een afvalsoort die er eigenlijk niet in mag, toch voor u af te voeren als . Als de 3m3 container met wordt afgekeurd dan valt de container automatisch in het duurdere bouwafval tarief of vervuilde grond tarief. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 container huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen via ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • U wil meer afvoeren dan u had verwacht?
 • U mag een 3 kuub container, 6 kuub container en 10 kuub container 20cm boven de rand laden. Een 20 kuub container mag u niet boven de rand laden anders kan het er af glijden als de chauffeur de 20m3 container op de vrachtwagen wil trekken. Een 40 kuub container mag u ook niet boven de rand laden anders wordt de 40m3 container te hoog als hij op de vrachtwagen is geladen. We zouden dan boven de 4 meter hoogte uitkomen. We kunnen dan niet meer onder bruggen, viaducten, tramleidingen en bovenleidingen doorrijden en daarbij lopen we kans op afvallende lading of om onderweg een bekeuring te krijgen. Probeer bij de 3m3 containers het wat er makkelijk af kan rollen of er af kan glijden niet bovenop de container te laden in verband met de veiligheid tijdens het transport. Wilt u meer groenafval afvoeren dan u had verwacht? neem dan even met ons op. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om de 3m3 containers toch wat hoger als 20 cm boven de rand te laden mits dit veilig gebeurd. Neem dan wel even met ons op zodat wij kunnen zorgen dat de chauffeur op de hoogte is en een extra zeiltje of spanband meeneemt om de iets hogere lading vast te zetten. Voor het extra wat we mee moeten nemen kunnen we eventueel extra kosten in rekening brengen maar dat is per situatie verschillend. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 container huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen op ons telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Hoeveel ruimte neemt een 3m3 groenafval container in?
 • U kunt bij ons een groenafval container huren om groenafval af te voeren in verschillende maten. Wij verhuren groenafval containers waar 3m3, 6m3, 10m3, 20m3 en 40m3 groenafval in past. Een afvalcontainer voor 3m3 groenafval is ongeveer 200 cm lang x 180 cm breed x 110 cm hoog en neemt ongeveer 1 parkeerplaats in beslag. De opgegeven afmetingen zijn indicatief en aan de buitenkant op gemeten, hou er rekening mee dat er altijd een afwijking in kan zitten i.v.m. de verschillende merken groenafval containers die er van de verschillende leveranciers in omloop zijn. Zorg voor genoeg extra ruimte, de chauffeur heeft ongeveer 2 parkeerplaatsen aan ruimte nodig bij het plaatsen of ophalen van de groenafval container. De vrachtwagen die de container voor groenafval komt brengen is ongeveer 5 meter lang en 3 meter breed. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 groenafval container huren kunt u altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen op telefoonnummer 0900-0174 (lokaal tarief). Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Wat zijn de leveringstijden / bezorgtijden van de container voor 3 kuub groenafval?
 • Een 3m3 groenafval container die op een werkdag (van maandag t/m vrijdag) voor 17:00 besteld en betaald is, kunnen wij de volgende werkdag plaatsen in heel . Een container die op vrijdag besteld is voor 17:00 kunnen wij (tegen een kleine toeslag) zelfs op plaatsen. Een container die u in het weekend gaat bestellen zal normaal gesproken zonder toeslag op dinsdag geplaatst worden omdat de bestelling maandag door onze planning wordt gelezen. Wanneer u na 17:00 of in het weekend een puincontainer gaat bestellen en u de puincontainer toch sneller wil hebben, kunt u ons altijd even bellen, wij kunnen dan meestal wel sneller de container voor u plaatsen maar dit is alleen na overleg. U kunt dit ook aanvragen in het vakje opmerkingen bij het bestellen van de puincontainer. De planning zal dit lezen en proberen uit te voeren. Bij het bestellen van de puincontainer kunt u uw voorkeur aangeven voor een specifiek tijdsblok, wij houden hier dan rekening mee en meestal lukt dit. Maar, het is zo dat u een voorkeur aangeeft en daar kunnen geen rechten aan ontleent worden. Bij het vakje opmerkingen kunt u zelfs invullen “in de ochtend voor 9:00 plaatsen en in de middag na 15:00 afvoeren”. Ook hiervoor gaan wij onze best doen en in 95% van de gevallen kunnen wij dit waarmaken, maar dit kunnen we u uiteraard niet voor 100% garanderen. Indien u nog verdere vragen heeft of meer informatie zoekt over een 3m3 groenafval container huren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Heb ik een vergunning nodig voor een container van 3 kuub?
 • Dit is verschillend per gemeente. Voor de kleinere dorpen heeft u meestal geen (gemeentelijke) vergunning nodig om een afvalcontainer voor te plaatsen. Voor grote steden zoals , , , , of hebben wij het ook nog nooit gehoord maar geven geen garanties. Voor een woonplaats zoals heb je wel een vergunning nodig en als u een 3m3 groenafval container wil huren in dan geldt er alleen een vergunningsplicht voor de binnenring van . In de buitenring van hoef je voor het het plaatsen van een 3m3 container geen vergunning aan te vragen. Specifieke informatie hierover, kunt u bij de gemeente waar u de container wil laten plaatsen opvragen. Voor advies en onze ervaringen kunt u natuurlijk altijd even telefonisch of per mail met ons opnemen. Wij willen u er wel op wijzen dat u als huurder ten alle tijden zelf verantwoordelijk bent voor het aanvragen en verzorgen van een eventuele vergunning, wij geven alleen advies. Wij gaan er vanuit dat u de benodigde vergunningen zelf heeft verzorgt. Eventuele boetes die aan ons worden gestuurd zullen aan u worden doorberekend door middel van een naheffing. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over het huren van een groenafval container voor 3m3 afvoeren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • Specifieke informatie over een container voor 3m3 afvoeren
 • Een afvalcontainer voor 3 kuub afvoeren is een veel bestelde container. Deze container wordt besteld voor de meest uiteenlopende klussen, zoals het opruimen en snoeien van de tuin. Deze container wordt veel besteld door hoveniers en particulieren. Deze afvalcontainer voor 3 kuup is geschikt voor onder andere gras, snoeiafval, takken, struiken, bomen zoals bijvoorbeeld coniferen, riet hooi, stro en slootvuil. De inhoud van een 3m3 container voor 3 kuub is ongeveer gelijk aan 3 aanhangwagentjes vol met groenafval. De 3m3 groenafval container wordt veel besteld door mensen die geen aanhangwagen hebben of willen huren of niet 3x op en neer willen rijden naar de milieustraat van de gemeente met het risico om onderweg een bekeuring te krijgen omdat u ze te zwaar beladen zijn of geen toegang meer krijgen tot de milieustraat omdat ze daar al te vaak zijn geweest. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over 3 kuub groenafval afvoeren kunt u altijd even met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.
 • De prijs voor een 3m3 groenafval container is een all-in prijs
 • De prijs voor een 3m3 container met groenafval is een all-in prijs, dus inclusief de transportkosten (plaatsen en afvoeren in heel ) de 3m3 groenafval, milieutoeslag en 4 weken huur maar exclusief 21% btw. De basisprijs is dus een all-in prijs. Als het groenafval in de 3m3 container niet aan de voorwaarden voldoet zullen wij een toeslag berekenen dit wordt dan het tarief van een 3m3 container voor bouw en sloopafval. Indien u nog vragen heeft of meer informatie zoekt over 3m3 afvoeren kunt u altijd even kijken op de pagina vraag en antwoord, hier vindt u nog veel meer algemene informatie en kunt u de antwoorden van de meest gestelde vragen vinden. U kunt natuurlijk ook altijd even gratis en vrijblijvend met ons opnemen als het antwoord op u vraag er niet bij staat.