16.500 kilo afval op Mount Everest ingezameld | Afvalcontainerbestellen.nl

16.500 kilo afval op Mount Everest ingezameld

De organisatie van Tibetaanse bergbeklimmers heeft in twee maanden tijd meer dan 16.5 ton afval ingezameld op de klim van Mount Everest. De top van deze berg ligt op maar liefst 8.848 meter hoogte en bergbeklimmers laten tijdens hun beklimming vaak afval achter. Om te voorkomen dat de berg bezaaid raakt met afval, gaat een team van 30 bergbeklimmers geregeld op pad om op te ruimen.

Verschillende afvalsoorten op Mount Everest

De meest opvallende afvalsoort die in de afgelopen 2 maanden werd ingezameld, was ruim 2.200 kilo aan menselijke uitwerpselen. Op de berg zijn namelijk geen toiletten aanwezig en veel bergbeklimmers doen hun behoefte daarom op een beschut plekje achter een sneeuwbank. Daarnaast bestaat een groot deel van het afval uit klimuitrusting welke bergbeklimmers kwijtraken of achterlaten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan zuurstofflessen en tenten. Doordat de sneeuwlagen op Mount Everest bovendien langzaam smelten, komt er steeds meer afval tevoorschijn.

Klimmer stimuleren om afval mee terug te nemen

De overheid probeert bergbeklimmers nu te stimuleren om afval vanaf de berg mee terug te nemen. Zo moesten klimmers de afgelopen jaren minimaal 8 kilo afval mee terug nemen. Voor elke kilo minder werd een boete opgelegd. Daarnaast krijgt iedere klimmer twee vuilniszakken mee voordat aan de klim wordt begonnen. Desondanks blijft het een uitdaging om de berg schoon te houden. Omdat klimmers vaak vooral met hun eigen veiligheid bezig zijn, geven zij het opruimen van hun afval vaak minder prioriteit.

Samen werken aan een schonere wereld

In bieden wij u de mogelijkheid om uw eigen afval op een snelle en verantwoorde manier af te laten voeren. U kunt hiervoor bij ons een afvalcontainer huren en deze kunt u vervolgens vier weken vrij van huur gebruiken om uw afval mee in te zamelen. Wij halen uw afval vervolgens op en verzorgen de milieuvriendelijke verwerking van de afvalstoffen. Zo weet u zeker dat uw afval verantwoord wordt verwerkt en profiteert u bovendien van snelle en efficiënte afvoer van uw afvalstoffen.