afval in 2020 afvalcontainer bestellen

In 2020 flink meer afval geproduceerd

2020 was een ingrijpend jaar. Het corona virus greep flink om zich heen en zorgde voor veel veranderingen en de verschuiving naar het ‘nieuwe normaal’. Ook op het gebied van afval in gebeurde er een hoop. Door de corona crisis zaten mensen ineens massaal thuis, wat zorgde voor een grote verandering in het geproduceerde afval in huis

Grote hoeveelheden bouwafval

Doordat veel mensen thuis kwamen te zitten, gingen ook veel mensen thuis aan de slag. Voor allerlei klusjes die al lang op zich lieten wachten, was het nu een mooi moment. In grote getalen werden er verbouwd, gesloopt en opgeruimd. De hoeveelheid en steeg daarbij aanzienlijk. Er ontstonden grote bij de milieustraten en afvalcontainers waren niet om aan te slepen. In heel 2020 is een grote toename van puinafval en bouwafval terug te zien.

Ook andere afvalsoorten maakten een stijging mee

Naast de grote hoeveelheden bouwafval, was er ook een flinke toename in de hoeveelheid huisafval en papierafval. Doordat de mensen veel meer thuis waren, werd er als vanzelfsprekend thuis dus ook een stuk meer weggegooid. Daarnaast waren door de strenge maatregelen de winkels een hele tijd gesloten en werd er daardoor veel meer online besteld. Wat weer tot veel papier- en karton afval leidde. Zo is er de afgelopen tijd veel veranderd in de afvalstromen die wij met zijn allen produceren.

Afvalcontainer bestellen voor uw afval

Bent u van plan om nog te gaan klussen, verbouwen of bent u van plan om in de tuin aan de slag te gaan nu het weer is omgeslagen? Dan kunt u eenvoudig een afvalcontainer bestellen in onze . Wij leveren deze bij u af en u kunt de container dan vullen met al uw afval. Zo hoeft u niet in de lange van de milieustraat aan te sluiten. Wij komen de container daarna ook weer netjes bij u ophalen. U kunt bij ons terecht voor onder andere bouwafval containers, puinafval container, containers en containers. Bekijk het complete aanbod in onze webshop!