Afval bestaat niet meer | Afvalcontainerbestellen

Afval bestaat niet meer

Een term die je steeds vaker hoort is “Afval bestaat niet meer”. Deze term is ontstaan doordat er steeds meer ontwikkelingen zijn op het gebied van afvalrecycling. Afval moet niet langer gezien worden als iets waar we van af moeten, maar als een waardevolle grondstof. Door goed om te gaan met scheiding kan er zelfs een boel geld bespaard worden! Gelukkig zetten steeds meer gemeenten in op afvalscheiding door bronscheiding. Ook afvalcontainerbestellen.nl vindt bronscheiding erg belangrijk, daarom bieden wij containers voor verschillende afvalsoorten aan. Door het afval vanaf de bron te scheiden kan het uiteindelijk makkelijker gerecycled worden bij het afvalverwerkingsbedrijf.

Bronscheiding

In een groot aantal gemeenten speelt momenteel de discussie of ze meer moeten inzetten op bronscheiding. Simpelweg een container aan de weg zetten met alle soorten afval is vrijwel overal definitief voorbij. Bronscheiding is zeker nodig, desondanks dat machines tegenwoordig erg goed zijn in nascheiding. De kwaliteit van nascheiding ligt nog steeds lager dan bij bronscheiding omdat bij de samenkomst van het afval grondstoffen worden vervuild, denk hierbij aan verf dat in aanraking komt met plastic. Door goed te scheiden kan oud plastic weer worden omgezet in nieuw plastic, metaal kan worden hergebruikt, kan worden gebruikt als biogas of compost en oud papier kan bijna voor 100% worden gebruikt voor nieuw papier.

Gescheiden afval is geld waard

Wanneer afval goed gescheiden wordt levert dit zelf geld op. Voorheen moest men de verwerkingsbedrijven betalen om afval kwijt te kunnen. Door goede afvalscheiding kunnen kosten van het afvalverwerken gedrukt worden, waardoor de burger uiteindelijk weer minder hoeft te betalen voor het afval. Dit is uiteraard goed voor de portemonnee van de burger en kan uiteindelijk tot een betere situatie voor beide partijen. In principe is er een geheel nieuw verdienmodel ontstaan.

Afvalcontainer huren

Door een afvalcontainer te huren bij afvalcontainerbestellen.nl kunt u ook bijdragen aan het milieu en afvalscheiding. Omdat wij bronscheiding erg belangrijk vinden bieden wij containers aan voor diverse afvalsoorten. Door deze scheiding kan een groot deel van het afval hergebruikt worden! Bestel gemakkelijk en voordelig een container in onze !