Afval dumpen beboet met gevonden gegevens | Afvalcontainerbestellen.nl

Afval dumpen beboet met gevonden gegevens

Afval dumpen is een landelijk probleem wat steeds meer gemeenten proberen te bestrijden. Zo is er in een speciaal meldpunt gestart om afvaldumpingen door te geven en gaat, net als en , op zoek naar persoonsgegevens in het gedumpte afval om de daders te kunnen beboeten. Hiermee hopen ze het aantal afvaldumpingen flink terug te dringen.

Afval dumpen zorgt voor irritaties

Gedumpt afval kan voor veel irritaties zorgen. Zo worden er op verschillende plekken in het land enorme puinhopen aangetroffen rondom afvalcontainers. Zakken afval, oud papier, matrassen en andere meubels worden zomaar buiten gedumpt. In slechts 5% procent van de gevallen is dit de schuld van de gemeente. De afvalcontainer is in dat geval bijvoorbeeld stuk, zit vol of de klem zit vast. Vaak is er in de andere gevallen sprake van kopieergedrag: er ligt dan al iets naast de container, waardoor de drempel lager is om er een extra afvalzak naast te zetten in plaats van het in de container te gooien.

Een boete om afvaldumpingen tegen te gaan

Om dit gedrag tegen te gaan, gaat de gemeente actie ondernemen. Vanaf mei dit jaar zal het gedumpte afval actief gecontroleerd worden. Hierbij zal worden gekeken of er ergens persoonsgegeven te vinden zijn. Met deze gegevens kan de gemeente namelijk de dader direct beboeten. Dit zal dagelijks naar verwachting zo’n 100 boetes opleveren. Uiteindelijk hoopt de gemeente dat deze aanpak het aantal afvaldumpingen zal doen krimpen.

Snel een afvalcontainer bestellen

Zoekt u een afvalcontainer voor , , , of ? Breng dan vandaag nog een bezoek aan de van Afvalcontainerbestellen.nl. Hier vindt u afvalcontainers voor al deze afvalsoorten in verschillende formaten. Heeft u de container nog dezelfde dag nodig? Wij zijn gespecialiseerd in het snel plaatsen van afvalcontainers door heel , dus dat is geen probleem! Voor vragen kunt u bellen met onze medewerkers via 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.