Afval inzamelen tijdens het hardlopen: plogging | Afvalcontainerbestellen.nl

Afval inzamelen tijdens het hardlopen: plogging

Er is een nieuwe trend overgewaaid vanuit Zweden, namelijk ‘plogging’. Dit woord is een samenstelling van ‘plogga’ wat in het Zweeds oprapen betekent en jogging. Plogging is dan ook een combinatie van joggen en zwerfvuil verzamelen. Dit is daarmee niet alleen goed voor lichaam en conditie, maar ook voor het milieu. Inmiddels worden er ook in steeds vaker hardlopers gezien met een afvalzak in de hand.

Zwerfvuil een groot probleem

Men schat dat er jaarlijks zo’n 50 miljoen kilo afval in in de natuur en op straat belandt. Uiteindelijk komt een groot gedeelte van dit afval in zee terecht, waardoor er inmiddels sprake is van een plastic ‘soep’. Zwerfafval is dus een groot probleem en een trend als plogging is daarom meer dan welkom. Het zorgt er niet alleen voor dat zwerfafval wordt opgeruimd, maar creëert ook bewustwording.

Plogging vergelijkbaar met intervaltraining

Terug naar plogging. Deze trend is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een uiterst effectieve vorm van intervaltraining. Dit komt doordat periodes van rust en periodes van inspanning automatisch worden afgewisseld als tijdens het hardlopen wordt gestopt om dingen op te rapen. Bovendien zorgt dit er ook voor dat er spieren worden getraind die tijdens een normaal rondje hardlopen niet aan bod zouden komen.

Afvalcontainerbestellen.nl draagt haar steentje bij

Bij Afvalcontainerbestellen.nl zijn wij iedere dag bezig met het zo milieuvriendelijk mogelijk ophalen en laten verwerken van uw grove afvalstoffen. Daarom juichen wij een trend als plogging van harte toe. Als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt, kunnen we ervoor zorgen dat ons afval geen onoverkomelijk probleem wordt. Bestelt u een container via onze website, dan weet u zeker dat uw afval snel en milieuvriendelijk verwerkt zal worden.