Afvaltoerisme in Eindhoven | Afvalcontainerbestellen.nl

Afvaltoerisme in Eindhoven

De gemeente zit in haar maag met afvaltoerisme. Omdat het storten van in gratis is, komen sommige ZZP’ers namelijk wekelijks gratis grote hoeveelheden afval bij de milieustraat storten, terwijl dit afval eigenlijk onder bedrijfsafval valt. Hierdoor krijgt de milieustraat steeds grotere hoeveelheden afval te verwerken, waardoor de kosten de pan uit rijzen. De gemeente denkt daarom na over maatregelen die het gratis storten van grofvuil inperken.

Grofvuil afvoeren in Eindhoven

De kosten voor het verwerken van grofvuil zitten in verwerkt in de afvalstoffenheffing die de inwoners van de gemeente betalen. Een aanzienlijke hoeveelheid hoveniers, stukadoors en klusbedrijven die op ZZP-basis werken, misbruiken deze regeling en bieden hun bedrijfsafval echter aan als particulier. Hierdoor maakt de gemeente steeds meer kosten.

Oplossingen voor afvaltoerisme

De gemeente overweegt op dit moment twee mogelijke oplossingen. De eerste oplossing is om een gewicht te hanteren dat maximaal gratis gestort mag worden. Hier moeten echter aanzienlijke investeringen voor gedaan worden zoals de plaatsing van een weegbrug die aan een uitgebreide administratie wordt gekoppeld. De tweede oplossing is om het aantal keer dat Eindhovenaren in een jaar gratis grofvuil aan kunnen bieden in te perken tot maximaal vijf of zes keer. Omdat dit waarschijnlijk een goedkopere oplossing is, verdient deze oplossing de voorkeur.

Gemakkelijk uw grofvuil af laten voeren

Met onze containerservice kunt u uw grofvuil af laten voeren, zonder dat u ervoor naar de milieustraat hoeft. Dit voorkomt dat u, eenmaal bij de milieustraat aangekomen, in de rij moet staan tussen de stukadoors, hoveniers en klusbedrijven. Dit scheelt u daardoor al snel een hoop tijd en moeite. Bovendien kunnen bedrijven ook gewoon gebruikmaken van onze voordelige dienstverlening. U bestelt uw container in alle gevallen gemakkelijk online via onze website.