Afvalvrije festivals | afvalscheiding | Afvalcontainerbestellen.nl

Afvalvrije festivals

Een afvalvrij festival is iets wat onmogelijk lijkt. Iedereen kent het beeld van een grasveld bezaaid met plastic wegwerpbekertjes, maar ook de enorme velden vervuild met campingtentjes die worden achtergelaten nadat ze dienst hebben gedaan. Dit beeld zou binnenkort echter tot het verleden moeten behoren wanneer festival organisatoren aan de slag gaan met de Green Deal. Hierbij is een plan opgesteld die de hoeveelheid afval tijdens festivals sterk moet terugdringen.

Afval op Festivals

Het afval dat vrijkomt tijdens een festival begint een serieus milieuprobleem te worden, denk hierbij aan alle rondslingerende bekertjes, de enorme hoeveelheden campingafval, plastic doppen, bierdoppen, etc. Er zal geëxperimenteerd worden met plastic bekers die harder en steviger zijn, zodat men deze kan inleveren in de vorm van statiegeld. Daarnaast zal er meer aandacht uitgaan naar het scheiden van het afval. Er komen bijvoorbeeld meer prullenbakken en meer verschillende soorten prullenbakken waarmee makkelijker gescheiden kan worden. Ook zullen er alternatieven gezocht worden voor de veel voorkomende plastic muntjes waarmee normaliter drank en eten betaald kan worden.

Green Deal

Een aantal grote festivalorganisatoren en staatssecretaris Wilma Mansveld en hebben een Green Deal contract ondertekend waarin staat dat ze gaan werken aan afvalvrije festivals. Een groot aantal festivals zoals Extrema outdoor, Intro The Great Wide Open, Mysteryland en Zwarte Cross zullen zich gaan inzetten om de hoeveelheid afval tijdens festivals sterk terug te dringen. Dit zal gedaan worden in samenwerking met organisaties zoals Schoon en Green Events .

Afvalscheiding door afvalcontainerbestellen.nl

Bij afvalcontainerbestellen.nl vinden wij afvalscheiding ook erg belangrijk. Daarom bieden wij een divers aanbod aan containers voor iedere afvalsoort. Door het afval bij de bron te scheiden is het makkelijker om afval te verwerken en te recyclen. Wanneer u een container huurt bij afvalcontainerbestellen.nl weet u dat het afval milieuvriendelijk verwerkt wordt! Huur vandaag nog een container voor uw klus!