Bijna 150 bouwafval containers gevuld met afval uit de Maas | Afvalcontainerbestellen.nl

Bijna 150 bouwafval containers gevuld met afval uit de Maas

Na de zware overstromingen die in juli in het zuiden van ons land plaatsvonden, zijn er inmiddels duizenden vrijwilligers aan de slag gegaan om alles weer netjes op te ruimen. Er vinden tal van opruimacties plaats, waaronder de extra editie van de Maas Cleanup die halverwege augustus plaatsvond. Hier zijn bijna 150 containers gevuld met aangespoeld afval uit de Maas!

Wat is er opgeruimd?

Tijdens de opruimacties in zowel als het Brabantse , is er van alles verzameld: autobanden, koelkasten, pallets, jerrycans en stukken schuim zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Van al het opgeruimde afval was ongeveer 80 procent plastic. Het opruimen van plastic had dan ook de hoogste prioriteit volgens initiatiefnemer Huub Waterval. Want hoe langer dit blijft liggen, hoe meer dit zal gaan verkruimelen. De kleine deeltjes die dan ontstaan stromen de zee in en komen zo uiteindelijk op ons bord terecht.

Waar komt het afval vandaan?

Gedurende de overstromingen is er een hoop afval meegesleurd door de Maas dat nu blijft hangen in vegetatie, uiterwaarden en op de oevers. Maar ook nu het water weer is gedaald, blijft het afval helaas door de rivieren stromen. Dit komt omdat de stuw bij de Belgische plaats Lieze drijvend afval doorlaat. Er is inmiddels een werkgroep opgericht die in overleg met de Waalse overheid tot een oplossing probeert te komen.

Eenvoudig en voordelig bouwafval container huren

Door het huren van een bouwafval container wordt afval eenvoudig verzameld om vervolgens netjes gerecycled te worden. Deze container is daardoor uitermate geschikt voor opruimingen, maar ook voor verbouwingen en renovaties is een bouwafval container de ideale afvaloplossing. Bestel deze eenvoudig via de van Afvalcontainerbestellen.nl en ontvang uw container al binnen 24 uur. Heeft u de container nog dezelfde dag nodig? Dan kunt u gebruik maken van onze spoedlevering. Bel naar 0900-0174 en vraag naar de mogelijkheden.