bouwafval als duurzame bron

Bouwafval gebruiken als duurzame bron

Tijdens een verbouwing ontstaat vaak veel . Dit afval is vaak erg onhandig en de meeste mensen zitten er niet echt op te wachten om dit afval op te ruimen. Toch kan bouwafval goed gebruikt worden. Bouwafval wordt steeds vaker gebruikt als duurzame grondstof. Na sortering kan bouwafval namelijk voor een groot gedeelte goed recyclet worden.

Hoe wordt bouwafval gescheiden

Bouwafval wordt ook wel gemengd afval genoemd. Er kunnen dan ook veel verschillende afvalsoorten in bouwafval zitten, zoals , steen en . Om het afval zo efficiënt mogelijk te recyclen worden deze materialen allereerst zo goed mogelijk gesorteerd en apart verwerkt. De reststroom die overblijft is steenachtig materiaal, wat wordt vermalen tot gruis of granulaat. Dit granulaat wordt voornamelijk gebruikt in de huizen- en wegenbouw. Maar ook in de betonproductie wordt granulaat gebruikt.

Bouwafval als duurzame bron

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat bouwafval op een duurzame manier gebruikt is Bierbrouwerij Grolsch. Grolsch gaat namelijk vanaf 2022 bouwafval gebruiken als duurzame bron. De warmte die nodig is voor het brouwproces gaat onder andere gehaald worden uit de verwerking bouwafval. Nu al gebruikt Grolsch voornamelijk elektriciteit uit biomassa en zonne-energie, maar om het proces nog efficiënter te maken gaat ook bouwafval of gebruikt worden.

Bouwcontainer huren

Wilt u uw bouwafval ook duurzaam laten verwerken, zodat uw oude materialen voor nieuwe doeleinden gebruikt kunnen worden? Bestel dan eenvoudig een bouwafval container in onze . Hier hebben wij verschillende maten containers beschikbaar die geschikt zijn voor bouwafval en grofvuil. Wij leveren de bouwafval container bij u op locatie af en komen hem zodra u hem gevuld heeft met bouwafval weer ophalen. Vervolgens verwerken wij uw afval op een duurzame manier en zorgen wij ervoor dat er zoveel mogelijk van uw materialen recyclet worden.

Een overzicht van al onze bouwafval containers vindt u in onze webshop. Daarbij vindt u ook een actueel overzicht van onze prijzen. Onze prijzen zijn erg voordelig en inclusief het transport van de bouwafval container, de huur en de duurzame afvalverwerking.