bouwafval is het meest recyclede afval

Bouwafval het meest gerecyclede afval

Bouwafval is het meest geproduceerde afval, maar tegelijkertijd gebruikt de bouwsector ook de meest gerecyclede materialen. Maar liefst 38% van de materialen die zijn gebruik tijdens de bouw zijn gerecycled. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.

Recyclen van materialen

Het hergebruik van materialen draagt bij aan een circulaire economie, in een circulaire economie worden producten zo efficiënt mogelijk ingezet of hergebruikt. In dit artikel gaan we in op twee factoren om te kijken naar circulariteit, de hoeveelheid geproduceerd afval en het hergebruik van materialen. In vergelijking met de andere branches gebruikte de bouwsector het grootste aantal recyclede materialen. Van alle recyclede materialen werd 54% gebruikt in de bouw. Het gaat dan vooral steenachtige afvalsoorten, zoals . Dit wordt onder andere gebruikt voor de bouw van nieuwe gebouwen of wegen.

koploper in recyclen

Naast dat er in doelstellingen van de overheid zijn voor het stimuleren van een circulaire economie, heeft ook de Europese commissie een beleidsprogramma voor circulaire economie. Van alle 28 lidstaten wordt de voortgang op het gebruik van materialen gemonitord. staat hierbij stipt op nummer één en hergebruikte naar verhouding de meeste materialen ten opzichte van de andere lidstaten. Daartegenover staat wel dat ers meer afval produceren dan gemiddeld in de EU. In wordt maar liefst 29% van al het afval gerecycled, Frankrijk komt hierbij op de tweede plek en recyclet 19,5%.

Container bestellen voor uw bouwafval

Heeft u ook een hoop bouwafval liggen of gaat u binnenkort verbouwen? Dan kunt u gemakkelijk een container voor bouwafval bestellen bij afvalcontainerbestellen.nl. Wij komen de container bij u op locatie afleveren en komen hem ophalen zodra deze weer vol is. Daarnaast verwerken wij uw bouwafval op een duurzame manier, waardoor zoveel mogelijk materialen hergebruikt worden. Wij hebben verschillende maten bouwafvalcontainers beschikbaar, zo is er altijd wel een passende container voor uw klus. U kunt een afvalcontainer gemakkelijk bestellen via onze !