Duurzame afvalverwerking | Afvalcontainerbestellen

Duurzame afvalverwerking

Bij afvalcontainerbestellen.nl vindt u altijd een divers aanbod aan afvalcontainers voor verschillende afvalsoorten. Door containers voor verschillende afvalsoorten aan te bieden zorgen wij ervoor dat het afval van de klant direct vanaf de bron gescheiden wordt. Omdat het afval vanaf de bron al gescheiden wordt kan het uiteindelijk tijdens de verwerking gemakkelijker worden gerecycled. De ene afvalsoort is duurder om te verwerken dan de ander, daarom is bijvoorbeeld een duurder om te huren dan een . Op deze manier werkt afvalcontainerbestellen.nl graag mee aan duurzame afvalverwerking. Een grote hoeveelheid van het afval krijgt hierdoor een nieuw leven!

Nederland goed in duurzame afvalverwerking

scoort goed op het gebied van duurzame afvalverwerking in vergelijking met andere Europese landen. staat in Europa op de vijfde plaats wat betreft het duurzaam verwerken van stedelijk afval. Duitsland is de koploper wat betreft duurzaamheid, meer dan 60% van het afval wordt gerecycled en het overige afval wordt verbrand. Onderaan de lijst vinden we Roemenië, minder dan 5% van het afval wordt gerecycled en het overige afval wordt gestort.

Afvalverwerking

In produceren we per persoon ongeveer 495 kilo afval per jaar. Veruit het grootste deel hiervan is huishoudelijk restafval. Daarna volgen het gft-afval en het oud-papier. Het afval wordt op verschillende manieren bewerkt. wordt bewerkt tot compost, biomassa of groen gas. Papier wordt verkleind, vermaald en kan vervolgens worden gebruikt om nieuwe producten te maken, zoals een krant of tijdschrift. Het meest duurzame afval is glas, hiervan kan 100% weer worden hergebruikt.

Container huren bij afvalcontainerbestellen.nl

Opvallend is ook dat een groot deel van de gemiddelde afvalproductie van een Nederlander bestaat uit verbouwingsrestafval. Verbouwingsrestafval kunt u gemakkelijk en voordelig laten afvoeren met een afvalcontainer van afvalcontainerbestellen.nl! Door onze jarenlange ervaring in de afvalbranche kunnen wij voordelig containers leveren in heel !