Een container plaatsen, hoe werkt dat? | Afvalcontainerbestellen.nl

Een container plaatsen, hoe werkt dat?

Heeft u een container besteld via onze en vraagt u zich nu af hoe een container plaatsen precies in zijn werk gaat? Dan bent u zeker niet de enige. Daarom behandelen we in dit nieuwsbericht enkele veelgestelde vragen en wat tips over het plaatsen van een afvalcontainer.

Waar kan ik een container laten plaatsen?

Normaliter plaatsen we de container op een parkeerplaats. Aangezien we de container per vrachtwagen afleveren, is het van belang dat de gewenste locatie voor de container goed bereikbaar is voor een vrachtwagen. Daarnaast dient u circa 2 parkeerplaatsen vrij te houden; 1 plaats voor de container en 1 plaats voor het indraaien van de vrachtwagen.

Als tip willen we u graag meegeven dat het verstandig is om vooraf na te gaan of u voor het plaatsen van een container een vergunning nodig heeft. Dit verschilt namelijk per gemeente. Heeft u een eigen oprit of een grote tuin die voldoende ruimte biedt om een container te plaatsen? Dan kunnen we uw bestelling natuurlijk ook hier plaatsen. Eventuele schade is hier echter wel voor eigen risico.

Moet ik aanwezig zijn bij de plaatsing?

Nee, u hoeft hierbij niet aanwezig te zijn. Tijdens het bestelproces kunt u namelijk precies aangeven waar de chauffeur de container moet plaatsen. Sterker nog, in 80% van de gevallen plaatsen we een afvalcontainer zonder dat er iemand aanwezig is. Uiteraard mag u wel bij de plaatsing aanwezig zijn. Zo kunt u nog beter aangeven waar u de container precies wilt hebben.

Overige tips van Afvalcontainerbestellen.nl

Zodra de container is geplaatst, blijft deze maximaal 4 weken kosteloos staan. Hierna zal er additionele huur voor de bak worden gerekend. Tijdens deze periode kunt u de container vullen met uw afval. Let op, u mag de container niet meer verplaatsen nadat deze door onze chauffeur is geplaatst. Voor meer tips en uitgebreidere antwoorden kunt u onze veelgestelde vragen pagina bekijken, maar u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.