er worden steeds meer boetes uitgedeeld voor illegale afvaldumpingen

Hogere boetes voor afvaldumpingen in Tilburg

In heeft het nieuwe boetebeleid voor het illegaal dumpen van afval zijn eerste vruchten afgeworpen. In de afgelopen drie maanden hebben in meer dan twintig mensen een boete ontvangen voor het illegaal dumpen van afval, veel van deze boetes waren hoger dan gebruikelijk. Er zat zelfs een boete van meer dan €2.000 bij.

Gemeente Tilburg is het zat

In de gemeente werd er vorig jaar gemiddeld 1,5 ton afval per dag illegaal gedumpt, op sommige dagen was er zelfs een piek van 3 ton. Dit kost de gemeente maar liefst €335.000 per jaar. De gemeente is dit zat en het illegaal dumpen van afval wordt daarom voortaan bestraft met hoge boetes. De boetes voor het illegaal dumpen van afval kunnen oplopen tot €389, maar doordat de opruimkosten nu ook op de afvaldumper verhaald worden, kunnen de boetes al snel oplopen tot €1.000. De opruimkosten liggen namelijk tussen de €50 en €500. Wie daarnaast herhaaldelijk afval blijft dumpen, krijgt een dwangsom opgelegd.

Al langer hoge boetes bij onze zuiderburen

is niet de eerste stad die voor dit beleid kiest. In de Belgische stad Mechelen worden al langere tijd boetes uitgedeeld voor het illegaal dumpen van afval. Ook hier kunnen deze boetes oplopen tot zo’n €1.000. In Mechelen werkt dit beleid goed, elk jaar zien ze het aantal afvaldumpingen afnemen. In 2017 kwamen er namelijk 5.710 meldingen van afvaldumpingen binnen, in 2018 zo’n 4.732 en in 2019 waren dit er tot september nog maar 3.120. Tot grote blijdschap van de bewoners die rondom afvalinzamelingsplekken wonen. Uiteindelijk hoopt de gemeente ook op minder illegale afvaldumpingen door de invoering van het nieuwe boetesysteem.

Uw afval op de juiste manier laten ophalen

Zit u met veel afval wat u wilt laten afvoeren? Bestel dan eenvoudig via onze website een afvalcontainer voor uw afval. Bij ons kunt u terecht voor containers voor , , , en . Wij komen de container bij u afleveren en ophalen komen hem ophalen zodra deze weer vol is. Daarnaast hanteren wij voordelige prijzen en leveren wij afvalcontainers door heel . U kunt eenvoudig onze afvalcontainers online bekijken en bestellen via onze !