Gemiddeld 520 kg afval per Nederlander

Gemiddeld 520 kg afval per Nederlander

Begin 2018 heeft Eurostat de Europese statistieken van 2016, met betrekking tot afvalproductie, bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat een Nederlander gemiddeld 520 kg afval produceert per jaar. Met dit gemiddelde staat op de achtste plaats in het rijtje van Europese landen.

Gemiddeldes in Europa

Een Europese burger produceert gemiddeld 480 kilogram afval, dit is vrijwel evenveel als het jaar daarvoor. Het hoogtepunt lag in het jaar 2002, toen produceerde een Europeaan gemiddeld 527 kilogram afval. Dit betekent dat de hoeveelheid afval per persoon de afgelopen jaren met ongeveer 9% is afgenomen. scoort in 2016 dus net boven het Europese gemiddelde, echter qua hergebruik van afval scoort bovengemiddeld.

Europese scores

Landen die gemiddeld per persoon nog hoger scoren dan zijn Oostenrijk, Ierland, Luxemburg, Duitsland, Cyprus, Malta en Denemarken. Laatstgenoemde heeft maar liefst een gemiddelde van 777 kg per persoon, daardoor steekt Denemarken er met kop en schouders boven uit. Het land dat het minste afval per persoon produceert is Roemenië, op de voet gevolgd door Polen.

Verwerking afval

Het afval van deze landen wordt op verschillende manieren verwerkt. In 2016 werd er gemiddeld 30% van het afval gerecycled, 27% verbrand, 25% gestort en 17% gecomposteerd. De hoeveelheid afval dat wordt gerecycled of gecomposteerd is per jaar gestaag toegenomen tot 46%, dit was in 1995 slechts 17%. Er zijn slechts een klein aantal landen waar meer dan de helft van het afval hergebruikt wordt. Voorloper is Duitsland, gevolgd door Oostenrijk, België, en Italië.

Container huren bij Afvalcontainerbestellen.nl

Bij Afvalcontainerbestellen.nl bieden wij containers aan voor verschillende afvalsoorten. Hierdoor kunnen wij het afval vanaf de bron scheiden, waardoor het eenvoudiger hergebruikt kan worden. Een is erg gemakkelijk! Kies een afvalsoort dat u wilt afvoeren, kies vervolgens een geschikt formaat container en rond de bestelling af. Vervolgens wordt de container binnen 24 uur bij u voor de deur geleverd!