Gevaarlijk afval niet in reguliere containers | Afvalcontainerbestellen.nl

Gevaarlijk afval niet in reguliere containers

Er zijn enkele afvalsoorten die bestempeld worden als gevaarlijk afval en daarom niet zomaar in reguliere containers mogen. Dit gevaarlijke afval moet op een andere manier worden afgevoerd en worden verwerkt. Daarom is het van belang dat gevaarlijke en niet-gevaarlijke soorten goed van elkaar gescheiden worden.

Wat is gevaarlijk afval precies?

Maar wat is gevaarlijk afval dan precies? Er zijn verschillende producten en afvalsoorten die een gevaar voor mens, dier en milieu kunnen opleveren en zijn daarom bestempeld als ‘gevaarlijk’. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Batterijen en accu’s
  • Oliën
  • Ander soort chemisch afval, zoals oplosmiddelen

Gevaar door gevaarlijk afval

Het bovengenoemde afval kan gezondheidsproblemen veroorzaken en moet daarom op een speciale manier verwerkt worden. Om hierbij de schade aan het milieu te beperken, zijn er een aantal gevaarlijke afvalstoffen die kunnen worden gerecycled, zoals bijvoorbeeld accu’s. Hierdoor worden grondstoffen bespaard. Gevaarlijk afval dat niet hergebruikt kan worden, wordt verbrand in speciale ovens. Door alles zo veel mogelijk te recyclen, wordt er geprobeerd zo min mogelijk nog te moeten verbranden omdat dat een aanslag op het milieu is.

Hoe gevaarlijk afval dan afvoeren

Om bepaalde gevaarlijke afvalstoffen af te voeren, zijn er speciale opslagmiddelen die geschikt zijn om dit soort afval in op te slaan. Denk hierbij aan vaten of bakken. Gevaarlijk afval kan naar een gemeentelijke KGA-depot gebracht worden mits het niet meer dan 50 kilogram weegt. Wanneer u meer dan 50 kilogram heeft, moet dit geregistreerd worden door middel van het invullen van speciale registratieformulieren. Het vervoeren van deze grote hoeveelheid afval moet ook aan de regels van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen voldoen.

Container huren

Op onze website kunt u eenvoudig en voordelig containers huren voor de afvoer van regulier afval. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons brede netwerk, kunnen wij door heel leveren. Afrekenen via onze kan door middel van iDEAL, PayPal, Creditcard of AfterPay. Mocht u nog vragen hebben over containers? Of wanneer u niet zeker weet of uw vrijgekomen afval in één van onze containers mag, neem dan vrijblijvend op met onze klantenservice die u verder zullen helpen.