Gevaarlijk afval | Afvalcontainerbestellen

Gevaarlijk afval

Zoals u wellicht al weet, kunt u bij Afvalcontainerbestellen.nl een om afval af te voeren. Afvalsoorten die u onder andere kunt laten afvoeren zijn bouwafval, puin, groenafval, dakafval, schone grond en vervuilde grond. Maar er zijn ook een groot aantal afvalsoorten die NIET mogen worden afgevoerd in een afvalcontainer. Deze afvalsoorten worden ook wel ‘gevaarlijk’ afval genoemd, omdat ze schadelijk zijn voor mensen, dieren en/of het milieu. De Europese Afvalstoffenlijst (Eural) bepaalt of een afvalstof tot de categorie ‘gevaarlijk’ behoort of niet.

Voorbeelden gevaarlijk afval

Enkele bekende voorbeelden van afvalsoorten die NIET gestort mogen worden in onze containers zijn accu’s (bijvoorbeeld van een auto), autobanden, batterijen, bestrijdingsmiddelen, verf en oliehoudende afvalstoffen. Minder voor de hand liggend is wellicht een koelkast, maar deze bevat ook schadelijke stoffen. Voor deze afvalsoorten bestaan speciale inzamelpunten. Bovenstaande voorbeelden zijn voornamelijk schadelijk voor het milieu, maar er zijn ook afvalsoorten die schadelijk zijn voor mens en dier. Dit zijn bijvoorbeeld en chemisch afval, deze afvalsoorten moeten altijd specialistisch worden afgevoerd. Mocht u toch hiermee te maken krijgen, zorg dan dat u een specialistisch bedrijf inhuurt die het afval kan afvoeren.

Gevaarlijk afval in container

Stort u toch bewust of onbewust ‘gevaarlijk’ afval in een van onze containers, dan zijn wij genoodzaakt om een (hoge) boete op te leggen of een meerprijs te rekenen. Twijfelt u of uw afval onder ‘gevaarlijk’ afval valt? Neem dan even met ons op, onze professionals helpen u graag verder.

Container huren

Wilt u regulier afval laten afvoeren, afval dat niet te boek staat als ‘gevaarlijk afval’? Op onze website vindt u goedkope containers in verschillende formaten. Door onze jarenlange ervaring en ons grote netwerk kunnen wij u een aantrekkelijk prijs bieden in heel ! U kunt de container bestellen in onze en afrekenen met iDEAL, PayPal, Creditcard of Riverty. In het geval van Riverty hoeft u de container pas achteraf te betalen!