recyclen blijft onduidelijk afvalcontainerbestellen

Groot deel van recyclebaar afval belandt toch bij restafval

Bij een groot deel van de Nederlanders is er nog veel onduidelijkheid over het recyclen van afval, blijkt uit een onderzoek naar het recyclen van afval. Nederlanders recyclen namelijk maar zo’n 54% van het afval dat recyclebaar is. Onduidelijkheid over recyclebaarheid van verpakkingen wordt hiervoor als de grootste reden wordt genoemd.

Bewust afval scheiden

De meeste Nederlanders zijn zich wel bewust van het scheiden van afval en hechten hier belang aan. Zo geeft ruim 44% van de ondervraagden aan zich wel eens schuldig te voelen over het onvoldoende recyclen van hun afval. Toch belandt bijna de helft van het recyclebare afval in praktijk alsnog bij het restafval. Onwetendheid en onduidelijkheid zijn de twee belangrijkste factoren die hierbij een rol spelen. Consumenten willen graag bijdragen aan een beter milieu, maar vinden dat dit in praktijk vaak lastig is.

Recyclen niet altijd eenvoudig

Onoplettendheid en gemak blijven toch wel de grootste oorzaken van het niet recyclen van afval dat wél recyclebaar is. Toch is, ook wanneer de consument zich er wel van bewust is, goed recyclen niet altijd eenvoudig. De grootste reden hiervoor is de verpakking. Hoewel 68% van de ondervraagden het etiket op de verpakking controleert, geeft 58% aan hier meermaals door in de war te raken. Dit komt doordat bijvoorbeeld verpakkingen uit verschillende (niet-recyclebare) materialen bestaan of wanneer er etensresten op zitten. De regels hiervoor zijn voor veel ondervraagden onduidelijk.

Voorzichtig met het scheiden van afval

Wanneer het tijdens het scheiden van afval niet duidelijk is tot welke container het behoort, zijn veel mensen behoedzaam. In vergelijking met andere Europese landen, zijn Nederlanders bovengemiddeld voorzichtig in het scheiden van afval. Ruim 67% plaatst bij twijfel het afval toch maar bij het restafval. In de rest van Europa ligt dit percentage maar op 41%. Waardoor er vaker afval in de verkeerde container belandt.

Afval recyclen met afvalcontainerbestellen.nl

Hoewel veel mensen hun afval wel willen scheiden, weten ze dus vaak niet goed hoe ze dit het beste kunnen doen. Wilt u uw afval eenvoudig en op een duurzame wijze scheiden? Bestel dan nu een afvalcontainer via afvalcontainerbestellen.nl. Bij ons kunt u gemakkelijk al uw afval scheiden en wij verwerken het vervolgens op een duurzame wijze voor u. Bekijk ons aanbod afvalcontainers nu in onze !