afval productie blijft toenemen, hergebruik van materialen neemt echter af

Hergebruik van grondstoffen loopt wereldwijd terug

Het gaat niet goed met het recyclen van producten en grondstoffen. Wereldwijd neemt de afvalproductie namelijk steeds meer toe, terwijl het hergebruik van producten en grondstoffen juist afneemt. Aangezien de natuurlijke grondstoffen van deze aarde niet oneindig zijn, zal er meer aandacht besteed moeten worden aan recycling.

Circulaire economie

Slechts 8,6 procent van onze wereldeconomie is ‘circulair’. Dit betekent dat van alle mineralen, fossiele brandstoffen, biomassa en metalen die elk jaar worden verbruikt, slecht 8,6 procent wordt hergebruikt. In 2018 was dit percentage nog 9,1 procent. Een kleine stijging, maar de wereldwijde productie van afval neemt hiernaast ook meer toe. Natuurlijke bronnen raken langzamerhand op, dus er moeten dus internationale maatregelen worden genomen.

Nederland voorloper op afvalscheidingsmogelijkheden

In lopen we voor op het gebied van afvalscheidingsmogelijkheden. Dit komt omdat een van de weinige landen is, waarvan de overheid een uitgebreid plan heeft gemaakt voor verbeteringen en innovaties op het gebied van afval. Veel meer landen zouden dit moeten doen, wil de wereld nog kunnen verbeteren. Overheden en diverse grote bedrijven als bijvoorbeeld Philips roepen daarom landen, bedrijven en mensen op om meer aandacht te besteden aan het recyclen en hergebruiken van materialen.

Uw afval op een duurzame manier verwerken

Wilt u ervoor zorgen dat uw afval op een duurzame wijze wordt verwerkt? Bestel dan nu een afvalcontainer bij ons. Hier kunt u gemakkelijk al uw afval in kwijt. Wij hebben containers voor verschillende afvalsoorten voor u beschikbaar zoals een container voor , , en . Daarnaast hebben we ook verschillende maten voor u beschikbaar, zodat er altijd wel een container is die bij uw klus past.

Bestel uw container op afvalcontainerbestellen.nl

U kunt heel eenvoudig een container bestellen in onze . Wij komen deze dan bij de door u opgegeven locatie afleveren en weer ophalen zodra deze weer vol is. Vervolgens verwerken wij uw afval op een duurzame wijze en worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Wilt u uw afval laten ophalen door ons? Bekijk dan ons aanbod containers in onze webshop!