“Leven zonder afval nog moeilijk” | Afvalcontainerbestellen.nl

“Leven zonder afval nog moeilijk”

Twee zussen uit leven al drie jaar op een manier waarbij zij zeer weinig afval produceren. Nicky en Jessie Kroon probeerden in 2014 een maand zonder afval te leven, nadat zij een video zagen over ‘zero waste’. Inmiddels is hun uitdaging een levensstijl geworden en hebben zij slechts een enkel tasje afval per maand. Maar de overstap naar deze levensstijl ging niet zonder slag of stoot. Onze maatschappij is namelijk nog helemaal niet ingesteld op een leven zonder afval.

Moeilijkheden die zero waste in de weg staan

De circulaire economie is een hot topic. In de toekomst is het namelijk de bedoeling dat geen afval produceert en dat afvalstoffen op zijn minst een tweede leven krijgen. Door de productie van afval zoveel mogelijk te beperken, wordt uitputting van grondstoffen voorkomen terwijl de belasting van het milieu wordt verlaagd. Nicky en Jessie hebben hun gedrag daarom stap voor stap veranderd. Aangezien veel producten in de reguliere supermarkt voorzien zijn van een plastic verpakking, moesten ze hier iets op bedenken, anders konden ze de hoeveelheid afval die zij produceren nooit drastisch beperken.

De meiden doen daarom tegenwoordig boodschappen bij een verpakkingsarme supermarkt en producten die ze zelf gemakkelijk kunnen maken (zoals bijvoorbeeld deodorant, schoonmaakmiddelen en crèmes) kopen ze niet, maar maken ze zelf. Wanneer ze boodschappen doen nemen ze bovendien altijd een aantal handige bakjes, potjes en zakjes mee, zodat ze hier producten in mee kunnen nemen.

Verantwoord omgaan met afval

Wij begrijpen dat het lastig is om een flinke verbouwing uit te voeren zonder dat hier afval bij vrijkomt. Maar u kunt er natuurlijk wel alles aan doen om afvalstoffen zoals opnieuw te gebruiken binnen uw project. Dit scheelt u niet alleen in de kosten die gepaard gaan met de afvoer van uw afval, maar bespaart u ook kosten op het gebied van de aanschaf van nieuwe bouwmaterialen. Wanneer u bovendien bij ons een container huurt voor de afvoer van uw overige afvalstoffen, dan zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk materialen een tweede leven krijgen. Zo wordt zero waste leven opeens een stuk gemakkelijker!