bouwafval en gerecyclede producten in asfalt afvalcontainerbestellen

Materialen hergebruiken voor wegenbouw

Voor het eerst in is er gebruik gemaakt van biologisch asfalt. Het biologische asfalt is namelijk deels gemaakt van Lignine, een restproduct wat komt uit de papierindustrie. Dit bio asfalt is een stuk minder vervuilend dan gewoon asfalt en daardoor veel beter voor het milieu en het klimaat. Dit brengt weer een stukje dichterbij totale duurzaamheid.

Gerecycled bouwafval in de wegenbouw

Al vaker werd gerecyclede grondstoffen gebruikt in de wegenbouw. Dankzij goede recycling kan namelijk en verwerkt worden als nieuwe grondstof voor in bijvoorbeeld de bestratingen en wegenbouw. Ook in de woningbouw wordt er al bouwafval gebruikt in bijvoorbeeld funderingen. Met deze werkwijze probeert steeds meer een circulaire economie te vormen. Hoewel dus goed op weg is, zijn er nog veel dingen die uiteindelijk zullen moeten veranderen.

Papierafval als nieuwe grondstof

De producten in asfalt zijn niet zomaar te vervangen. Asfalt moet namelijk aan een hoop regels voldoen, het moet namelijk veilig en robuust zijn. Dat bepaalt namelijk de remweg voor een auto. Toch is er nu een nog duurzamer alternatief gevonden voor de wegenbouw, het gebruik van lignine. Dit is een restproduct uit de papierindustrie. Lignine is een erg nuttige grondstof die bovendien voor nog veel meer producten als grondstof kan dienen, zoals in de vervanging van fossiele materialen voor de productie van plastic.

Uw afval duurzaam laten recyclen?

Wilt u ervoor zorgen dat uw afval ook op een duurzame manier wordt verwerkt en hergebruikt kan worden in bijvoorbeeld de wegenbouw? Bestel dan nu eenvoudig een afvalcontainer via afvalcontainerbestellen.nl. Bij ons kunt u een afvalcontainer bestellen voor verschillende afvalsoorten, zoals bouwafval, en puinafval. Wij komen de afvalcontainer dan bij u op locatie afleveren en komen hem weer ophalen zodra u hem heeft gevuld met uw afval. Bekijk nu snel ons aanbod afvalcontainers en bestel in onze eenvoudig de afvalcontainer die bij uw klus past.