steeds meer afval en overlast in natuur afvalcontainerbestellen

Natuur in de problemen door grote hoeveelheden afval

De natuur krijgt het steeds zwaarder te voortduren: van illegale feesten en afvaldumpingen tot toenemende drukte van allerlei recreanten. Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen de natuur ingaan, wat helaas vele nadelige gevolgen heeft voor de natuur.

Toenemende drukte in de bossen

Boswachters zien het drukker worden in de natuurgebieden en ook het wangedrag in de natuur neemt steeds verder toe. De toenemende drukte is te wijten aan het coronavirus, sinds het virus komt er een veel gevarieerder publiek in het bos dan voorheen. In de bossen lopen niet enkel meer mensen die komen voor een rustige wandeling. Door de beperkte mogelijkheden om eropuit te gaan, trokken mensen in grote getale de bossen im. Dit, omdat ze de verwachting hadden dat ze in het bos kunnen doen en laten wat ze willen.

Illegale feesten en veel sporters

Naast de natuurliefhebbers komen er dus ook veel mensen met andere doelen naar het bos. Steeds meer mensen komen er bijvoorbeeld om te sporten, maar ook illegale feesten zijn helaas geen uitzondering meer. Al deze verschillende recreanten zorgen ervoor dat mensen elkaar in de weglopen. Zeker de illegale feesten zijn een probleem. Mensen verwachten dat in een bos alles mag, dus ook een illegaal feest. Na zo’n feest ligt vaak het hele terrein bezaaid met afval.

Dumpen van groot afval

Wat al langer speelt is de toenemende afvaldumpingen in de natuurgebieden, dat door de coronacrisis weer flink toe is genomen. Dit blijft niet alleen bij rondslingerende verpakkingen of mondkapjes. Steeds meer groot afval, zoals of dat normaal gesproken bij de milieustraat ingeleverd horen te worden, belandt in de natuur. , matrassen, en worden zomaar in de natuur gedumpt, omdat milieustraten dicht of erg druk zijn.

Uw afval recyclen met een container van afvalcontainerbestellen.nl

Heeft u een grote hoeveelheid afval dat u wilt laten afvoeren, maar wilt u liever niet naar de milieustraat? Dan kunt u nu eenvoudig een afvalcontainer bestellen in onze . Wij hebben containers voor onder andere bouwafval, puinafval en . Wanneer u een container bij ons bestelt, kunnen wij deze al binnen 24 uur bij u op locatie afleveren. U kunt hem vervolgens vullen met uw afval en zodra de container vol is, komen wij hem weer bij u ophalen. Wilt u meer informatie over onze containerservice? Neem dan nu met ons op!