NK tegelwippen voor een groener Nederland | Afvalcontainerbestellen.nl

NK tegelwippen voor een groener Nederland

In werken honderden gemeenten, 12 provincies, 21 waterschappen, 45 regionale samenwerkingsverbanden en 4 ministeries aan de gezamenlijke doelstelling om klimaatbestendig in te richten. Een initiatief wat hierbij wil helpen is het NK tegelwippen. Tientallen gemeenten doen hieraan mee en stimuleren hun bewoners om in hun tuin te vervangen door een stukje groen.

Wat is het NK tegelwippen?

Het NK tegelwippen is de manier om een stukje groener te maken. Het maakt deel uit van de campagne ‘Een groener begint in je eigen tuin!’ en vindt plaats sinds 30 maart en duurt tot 30 september 2021. Per gemeente wordt er bijgehouden hoeveel per 1.000 inwoners worden vervangen door een stukje groen. De winnende gemeente krijgt een prestigieuze gouden tegel.

Tweede editie

Vorig jaar, tijdens de eerste editie, zijn er 95.000 straat- en verwijderd. De teller van dit jaar is inmiddels ruim verdrievoudigd. Met deze actie hoopt de organisatie problemen als hittestress en wateroverlast te verminderen. Deze problemen ontstaan door de verstening van onze omgeving. verkoelen niet op een hete dag en laten ook geen water door wanneer het regent. Door te vervangen door groen hoopt de organisatie een steentje bij te dragen aan de vermindering van de gevolgen van de extreme weersomstandigheden in .

Bestel een puincontainer voor uw tegels bij Afvalcontainerbestellen.nl

Doet uw gemeente ook mee aan het NK tegelwippen of wilt u zelf bijdragen aan de tegelteller? Bij Afvalcontainerbestellen.nl hebben we verschillende puincontainers waar u uw in kunt gooien. U kunt de container gedurende 4 weken laten staan en wij verwerken vervolgens uw . Hier hoeft u zich dus geen enkele zorgen over te maken! Besluit u om uw hele tuin opnieuw in te richten? Naast puincontainers beschikken we ook over containers voor . Bekijk ons volledige aanbod in onze . Voor vragen kunt u opnemen met onze professionele medewerkers. Bel naar 0900-0174 of vul ons online contactformulier in. Samen zorgen we ervoor dat u de geschikte container voor u specifieke klus ontvangt!