grote hoeveelheden afval langs rivieren afvalcontainer bestellen

Oevers langs de Nederlandse rivieren vol met afval

Lang werd er gedacht dat het afval uit de rivier vanzelf wel in de zee terecht kwam, maar dit blijkt helemaal niet zo eenvoudig te zijn. Het meeste afval blijft namelijk liggen langs de oevers van de rivieren. Hierdoor raken naast de zeeën ook de Nederlandse rivieroevers overvol met gedumpt afval.

Grote hoeveelheden afval langs rivieren in Nederland

Langs de Nederlandse rivieroevers in liggen grote en zorgelijke hoeveelheden afval. Op dit moment is het namelijk zo erg dat er aan de Nederlandse oevers gemiddeld op één kilometer zo’n 2.060 stukken afval liggen. Deze concentratie van afval op de Nederlandse oevers is zo hoog, dat dit zelfs meer is dan de gemiddelde concentratie afval in de Great Pacific Garbage Patch, wat wordt gezien als het meest vervuilde stuk open zee.

Gevolgen van het gedumpte afval

Van het afval wat het meest wordt aangetroffen, is helaas de herkomst niet meer te achterhalen. Vaak gaat het om gedumpt , restafval en verpakkingsmaterialen. Het gedumpte afval brengt grote schade aan in rivieren over de hele wereld. Naast dat het de natuur erg aantast, sterven er ook veel vogels en vissen doordat ze stikken in het afval. Bovendien is er ook veel financiële schade door de ophoop van afval bij sluizen, gemalen en pompstations en komt het afval terecht in motors van schepen en boten.

Afvalcontainer bestellen voor het afvoeren van uw afval

Heeft u een hoeveelheid afval waar u graag vanaf wilt? Bij ons kunt u eenvoudig een afvalcontainer huren. Wij hebben afvalcontainers beschikbaar voor verschillende afvalsoorten, zoals puinafval, , bouwafval en . U kunt eenvoudig een afvalcontainer in onze bestellen. Naast verschillende afvalsoorten, hebben wij ook verschillende maten containers. Zo is er altijd wel een container die bij uw klus past! Wij kunnen vaak al binnen 24 uur een voordelige afvalcontainer bij u afleveren!