Onduidelijkheden bij het scheiden van afval | Afvalcontainerbestellen.nl

Onduidelijkheden bij het scheiden van afval

Waar zou u papieren servetten, plastic rietjes of een wijnglas weggooien. U denkt misschien dat ze allemaal in een andere bak thuishoren, maar toch horen ze alle drie bij het restafval! Dit voorbeeld maakt nog maar eens pijnlijk duidelijk dat afval scheiden lang niet zo gemakkelijk is. Dit is dan ook vaak de hoofdreden dat afval soms in de verkeerde container belandt. Dacht u dat u uw afval altijd op de juiste wijze aanbood? Dan denkt u daar na het lezen van dit artikel misschien wel heel anders over.

Glasafval

Wanneer we het over glasafval hebben, dan hebben we het in werkelijkheid over meer dan 100 soorten glas die bij het afval kunnen belanden. Het verwarrende is, dat van deze 100 soorten, er ongeveer 50 niet in de glasbak thuishoren. Zo mogen servies, drinkglazen, kristallen voorwerpen, het glas van lampen, spiegels, ruiten, tafelbladen en vuurvast glas niet in de glasbak. Wat er dan weer wel in mag, is verpakkingsglas. Dit is bijvoorbeeld het glas waarin cosmetica, dranken en voedingsmiddelen zijn verpakt.

Uitdagingen bij het scheiden van afval

Zelfs wanneer u precies weet welk afval in welke container hoort, zelfs dan kan het alsnog misgaan. Het is namelijk niet altijd makkelijk om te bepalen om welk materiaal het gaat. Gaat het bij glasafval bijvoorbeeld om een normaal glas of om kristal? Vaak is dit een kwestie van ervaring. Want wat blijkt, ongeveer 80 procent van de jongeren biedt weleens afval aan in de verkeerde container, terwijl dit percentage onder 60-plussers op slechts 44 procent ligt.

Uw grofvuil correct afvoeren met Afvalcontainerbestellen.nl

Bij Afvalcontainerbestellen.nl helpen wij u graag om uw grove afvalstoffen op correcte wijze aan te bieden. Daarom hanteren wij een zeer uitgebreid assortiment met verschillende afvalcontainers. Of u nu , , of gemengde bouwstoffen heeft, voor iedere afvalsoort hebben wij een geschikte bak beschikbaar. Doordat wij bij iedere container hebben beschreven wat erin mag en wat niet, maakt u eenvoudig een juiste keuze.