dumpen groenafval behoort ook tot sluikstorten

Ook het dumpen van groenafval behoort tot sluikstorten

Het illegaal dumpen van afval wordt ook wel sluikstorten genoemd, jaarlijks worden er tienduizenden afvaldumpingen aan het licht gebracht. Zeker de afgelopen tijd is het sluikstorten sterk toegenomen. Bij het sluikstorten wordt er al snel gedacht aan of restafval naast de container, maar ook het dumpen van behoort tot sluikstorten.

Dumpen van groenafval erg schadelijk

Het dumpen van groenafval is ook verboden, hoewel mensen niet altijd denken dat ze iets fout doen bij het dumpen van groenafval. Hun groenafval is toch afval uit de natuur, dus mag ook in de natuur weggegooid worden? Toch klopt dit niet, het weggooien van groenafval in de natuur is namelijk wel erg schadelijk voor natuurgebieden. Ecosystemen kunnen verstoord worden en er kan een wildgroei aan planten ontstaan, die daar helemaal niet horen. Daarnaast verschijnen er steeds meer verschillende exotische plantensoorten, die ontzettend snel groeien en alle inheemse planten verdringen. Boswachters maken zich hierom flink zorgen, soms worden namelijk hele gebieden compleet overwoekerd.

Het aanpakken van sluikstorters van groenafval

Ook in België hebben ze problemen met het sluikstorten van groenafval. In Lennik was het deze maand flink raak. In de gemeente werd tijdens een opruimactie van de technische dienst op een afstand van slechts 200 meter, maar liefst 8 ton gedumpt groenafval gevonden. Het gehele ecosysteem was door het gedumpte groenafval verstoord. Om de sluikstortingen tegen de gaan, worden er in Lennik wildcamera’s ingezet. Zo hopen ze de vervuilers te betrappen en te bekeuren. Als dit werkt, word het gebruik van wildcamera’s in meer delen van en België ingezet.

Groenafval laten afvoeren met afvalcontainerbestellen.nl

Heeft u groenafval liggen en wilt u dit graag laten afvoeren? Bij afvalcontainerbestellen.nl kunt u eenvoudig een groenafval container bestellen. Wij komen de groenafval container dan bij u op locatie afleveren en komen hem weer ophalen zodra u hem heeft gevuld met al uw groenafval. Deze kan eenvoudig worden besteld in onze . Het is zelfs mogelijk om de groencontainer dezelfde dag nog te ontvangen!