Opgefleurde containers tegen dumpen grofvuil | Afvalcontainerbestellen.nl

Opgefleurde containers tegen dumpen grofvuil

In wordt veel en overig afval naast ondergrondse containers gedumpt. Daarom liep er in de Rotterdamse Tarwewijk een proef, waarbij ondergrondse containers werden opgefleurd. De gedachte was dat mensen er dan minder snel afval bij zouden plaatsen. Inmiddels is deze proef ten einde en bleek de aanpak een succes. Daarom gaat de gemeente de onderzochte methode uitbreiden naar zeven andere straten in vijf verschillende Rotterdamse wijken.

De proef in de Tarwewijk

Gedurende 2018 werden ondergrondse containers op vijf plekken in de Tarwewijk opgefleurd. Om de containers te versieren werd gebruikgemaakt van kunstgras, kunstbloemen en buxushagen. Vervolgens werd gemeten hoe vaak er afval bij de containers werd geplaatst in plaats van in de containers. Het resultaat was een afname van het aantal incidenten met 75% in de eerste maanden na het opfleuren en zelfs met 85% op de langere termijn.

15 opgefleurde containers verspreid door Rotterdam

De opgefleurde ondergrondse afvalcontainers zorgden er niet alleen voor dat er minder afval naast de containers werd geplaatst, maar leverden ook nog eens een hoop positieve reacties van omwonenden op. Daarom heeft de gemeente besloten om de proef uit te breiden en maar liefst 15 containers door heel de stad op te gaan fleuren. Bovendien is het succes in niet onopgemerkt gebleven en volgen ook andere Nederlandse gemeenten het voorbeeld van de Maasstad.

Een voordelige afvalcontainer voor uw grofvuil

Of u nu in , of woont, via Afvalcontainerbestellen.nl regelt u op ieder moment gemakkelijk een voordelige afvalcontainer voor uw grove afvalstoffen. Wij leveren in heel en bovendien kan uw bak vaak al binnen 24 uur geplaatst worden. Het enige wat u hoeft te doen is de juiste afvalcontainer voor uw grofvuil selecteren en deze vervolgens online afrekenen. Wij verzorgen de rest voor u.