Steeds meer mensen aan de slag als afval raper | Afvalcontainerbestellen.nl

Steeds meer mensen aan de slag als afval raper

Afval rapen tijdens een dagelijkse wandeling of tijdens het hardlopen. Steeds meer mensen in ons land gaan in hun vrije tijd aan de slag als zogeheten ‘afval raper’. Zeker nu we al maanden in een lockdown zitten, bijna geen bezoek mogen ontvangen en ook nog niet naar de kroeg mogen, zijn we allemaal aan het zoeken naar activiteiten die nog wel mogen. Wandelen en tegelijkertijd een steentje bijdragen door zwerfafval op te ruimen is voor veel mensen de oplossing. Het aantal afval rapers is de afgelopen maanden dan ook enorm gestegen.

Zwerfafval opruimen als work-out

Voor de een is het opruimen van zwerfafval een manier om er van tijd tot tijd even lekker tussenuit te gaan, voor de ander is het zelfs een vaste routine geworden. Nu de sportscholen nog zijn gesloten, is wandelen het meest populaire alternatief. Doordat we steeds meer zijn gaan wandelen, zijn we ons ook bewuster van het zwerfafval in onze directe omgeving geworden. Door het regelmatig bukken, oppakken en meedragen van het gevonden afval, zien veel mensen afval rapen als een goede work-out en een ideale manier om hun hoofd leeg te maken.

Het meest voorkomende afval

Blikjes en flesjes worden het meest gevonden door de afval rapers. Hier zal echter snel verandering in worden gebracht. Vanaf het einde van 2022 zal er namelijk statiegeld op blikjes worden ingevoerd en ook kleine flesjes krijgen statiegeld. De verwachting is dat het aantal flesjes en blikjes dat rondzwerft hierdoor met maar liefst 70% tot 90% zal gaan afnemen. Daar zijn de afval rapers blij mee, want het geeft ze de mogelijkheid om ander afval mee te nemen waar ze in eerste instantie geen plek meer voor hadden in hun afvalzak.

Afvalcontainer huren via Afvalcontainerbestellen.nl

Bent u ook van plan om een evenement te organiseren om zwerfafval op te ruimen? Dan bent u bij Afvalcontainerbestellen.nl aan het juiste adres voor uw containers. Via onze kunt u snel en eenvoudig een voor een all-in tarief. We hebben afvalcontainers in maten die variëren van tot en met . Zo is er altijd wel een geschikt formaat voor uw evenement beschikbaar. Wanneer u een container op een werkdag voor 17:00 wilt bestellen, wordt deze de volgende dag al geleverd. Ook een container op dezelfde dag of op een laten leveren is een mogelijkheid. Hiervoor geldt een kleine toeslag. Voor vragen kunt u ons bereiken via het telefoonnummer 0900-0174 of vul ons online contactformulier in.