Uiteenlopende prijzen voor het storten van grofvuil | Afvalcontainerbestellen.nl

Uiteenlopende prijzen voor het storten van grofvuil

Uit onderzoek is gebleken dat de prijs voor het storten van in verschillende gemeentes flink uiteen kan lopen. In de ene gemeente kun je je afval gratis naar de milieustraat brengen, maar in een andere gemeente betaal je zomaar gemiddeld €150 voor een kubieke meter , en gemengd .

Om tot een eerlijke vergelijking te komen is voor alle 380 Nederlandse gemeenten gekeken wat de gemiddelde prijs is van het afvoeren van een kuub gemengd grofvuil, een kuub hout en een kuub puin. Vooral in en liggen de prijzen hoog, maar als duurste komt de gemeente Mook en Middelaar in uit de bus. In deze gemeente ligt de prijs van 1 kuub grofvuil zoals in het onderzoek is bepaald gemiddeld op €144. De Brabantse gemeente is tweede met een bedrag van €136.

Waarom lopen de prijzen voor grofvuil zo uiteen?

Uit het onderzoek blijkt verder dat inwoners van 171 van de 380 gemeenten helemaal niets voor het afvoeren van hun grofvuil betalen. Waarom de verschillen zo groot zijn is echter niet onderzocht. Zo zou het kunnen zijn dat inwoners van gemeenten met hoge tarieven minder afvalstoffenheffing betalen, maar is het net zo goed mogelijk dat de ‘dure gemeenten’ hun kas spekken met behulp van de hoge tarieven.

Een transparante prijs voor het afvoeren van uw grofvuil

Woont u in een gemeente met hoge tarieven voor het afvoeren van grofvuil of weet u niet welke tarieven uw gemeente rekent bij uw plaatselijke milieustraat? Dan kunt u profiteren van onze heldere all-in tarieven. Bij ons is het namelijk altijd duidelijk wat u voor uw afval betaalt en zijn er achteraf geen verrassingen meer. Bovendien hoeft u het afval niet zelf af te voeren, maar leveren wij u een afvalcontainer die u enkel hoeft te vullen. Wij verzorgen de rest.

Afvalcontainers voor bijna ieder soort grofvuil

Afvalcontainerbestellen.nl is al jaren hét adres voor het bestellen van een voordelige afvalcontainer. Wij leveren containers voor bijna iedere grove afvalsoort en u kunt het afvoeren van uw gemengde bouwstoffen, puin, hout, of dan ook met een gerust hart aan ons overlaten. Het bestellen van een container is zo geregeld en kost u slechts enkele minuten van uw tijd.