Verbouwen vaak verkozen boven verhuizen | Afvalcontainerbestellen.nl

Verbouwen vaak verkozen boven verhuizen

In het derde kwartaal van 2021 is een duidelijke verschuiving te zien in het meest aangevraagde type hypotheek, zo blijkt uit cijfers van De Hypotheker. Het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een huis nam flink af, terwijl het aantal hypotheekaanvragen voor verbouwen juist aanzienlijk toenam. We kunnen dan ook wel stellen dat verbouwen momenteel (mede door het woningtekort) de voorkeur heeft boven verhuizen.

Steeds meer mensen kiezen voor een woningverbetering

Als we naar het geheel kijken, zien we dat het totale aantal hypotheekaanvragen dit kwartaal stabiel is gebleven ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Iets meer dan de helft van de hypotheekaanvragen (53%) is bedoeld voor de aankoop van een nieuwe woning. Dit is een daling van ruim 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarentegen is het totaal aantal aangevraagde hypotheken voor een woningverbetering juist gestegen. Het betreft een stijging van maar liefst 52%.

Waarom verbouwen we?

Een goede verklaring voor de verschuiving in de populariteit van de verschillende soorten hypotheken is de oververhitte huizenmarkt. Een woningverbetering is immers een goed haalbaar alternatief nu er een woningnood is. Dit kan gaan om bijvoorbeeld een uitbouw, renovatie van een of meerdere ruimtes, maar ook de verduurzaming van een huis valt onder de categorie woningverbetering. Deze trend zal waarschijnlijk nog een tijdje aanhouden. De schaarste aan woningen zal hoogstwaarschijnlijk alleen maar toenemen volgens Michel van den Akker, directievoorzitter van De Hypotheker.

Bouwafval container huren?

Besluit u ook uw woning binnenkort te verbouwen? Dan komt er ongetwijfeld een flinke hoeveelheid vrij. Gelukkig kunt u dit eenvoudig een voordelig laten afvoeren door een bouwafval container te huren via Afvalcontainerbestellen.nl! U heeft de keuze uit diverse containerformaten en u kunt de container 4 weken voor uw deur laten staan. Voor vragen over de juiste maat voor uw container of andere container gerelateerde vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. We helpen u graag met het vinden van de ideale bouwafval container. Zo proberen we uw verbouwing gelijk een stukje makkelijker te maken!