Verschillen in afvalscheiding tussen Drentse gemeenten

Verschillen in afvalscheiding tussen Drentse gemeenten

Uit onderzoek in de provincie blijkt dat er behoorlijke verschillen tussen de verschillende gemeenten bestaan op het gebied van afvalscheiding. De inwoners van de gemeente zijn kampioen van . In deze gemeente werd in 2014 meer dan 64% van het gft-afval, glas, plastic en papier gescheiden ingezameld. Door afval gescheiden in te zamelen kan het gemakkelijk gerecycled worden en dienen als grondstof voor nieuwe producten.

Niet alle gemeenten even succesvol

Toch lukt het niet alle Drentse gemeenten om een even groot percentage afval gescheiden in te zamelen als in . In de grote gemeenten en wordt bijvoorbeeld 53,85% en 51,17% van het afval gescheiden ingezameld. Dit is ruim 10% minder dan in de succesvolste gemeente. Als reden geven de onderzoekers aan dat in deze twee gemeenten veel flatgebouwen staan. De bewoners van deze flats hebben vaak geen ruimte voor meerdere vuilcontainers en bieden hun afval daarom minder vaak gescheiden aan.

Afval in de centrale scheiden als oplossing

Als oplossing voor de grote verschillen tussen de gemeenten, maakt gebruik van geavanceerde afvalverwerkingscentrales. In deze centrales wordt een groot deel van de afvalstromen alsnog gescheiden. Hierdoor wordt in de provincie op jaarbasis zeer weinig afval verbrand in vergelijking met andere Nederlandse provincies.

Afvalcontainerbestellen.nl zorgt voor milieuvriendelijke afvalverwerking

Wilt u er zeker van zijn dat uw afval, dat bijvoorbeeld is vrijgekomen bij een opruiming, verbouwing of de aanleg van een nieuwe tuin, op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt? Huur dan een afvalcontainer op Afvalcontainerbestellen.nl. U betaalt bij ons namelijk een all-in prijs, waarbij de verwerking van uw afval is inbegrepen. Zo vindt u in onze verschillende afvalcontainers die geschikt zijn voor afvalstromen zoals , , en . Door uw afval gescheiden in te zamelen, zorgen wij dat zoveel mogelijk afval kan worden hergebruikt.