Vrijwilligers maken Nederlandse stranden schoon

Vrijwilligers maken Nederlandse stranden schoon

Een grote groep vrijwilligers hebben in 27 dagen tijd een enorme hoeveelheid afval van de Nederlandse stranden verwijderd. Samen hebben de vrijwilligers voor Stichting de Noordzee met de jaarlijkse schoonmaakactie maarliefst 11.555 kilo afval opgehaald. De actie liep van Cadzand in tot aan het waddeneiland Schiermonnikoog. Dit geeft aan hoe vervuild de Nederlandse stranden zijn, doordat strandbezoekers hun afval niet deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken en afvalcontainers.

Restafval

Grote hoeveelheden restafval zijn verwijderd van het strand. Hierbij werden voornamelijk vistouwen en -netten, diverse soorten plastics, snoep- en snackverpakkingen en flessendopjes gevonden. Ook zaten er enkele bijzondere vondsten tussen het afval zoals een herdenkingskrans, een schort, flessenpost, dode dieren en luiers voor kinderen en volwassenen.

Aandacht voor afval

Acties zoals de jaarlijkse strand schoonmaakactie zijn erg belangrijk om schoon te houden. Uiteraard helpt afvalcontainerbestellen.nl hier graag aan mee. Wij hebben afvalcontainers voor elke klus en voor ieder soort afval. Door het afval te gescheiden aan te bieden bij de vuilstort kan het grootste gedeelte van het afval weer gebruikt worden voor nieuwe doeleinden! Op deze manier gaan we samen het afvalprobleem van tegen.

Gemakkelijk bestellen

U kunt gemakkelijk een afvalcontainer huren middels onze . U hoeft slechts de juiste hoeveelheid afval en het type afval te kiezen. Als u voor 9.00 besteld dan wordt de container vandaag nog geleverd!