Een berg grofvuil

Wat verstaan we onder grofvuil?

De term ‘’ wordt gebruikt om te verwijzen naar afval dat te groot of te zwaar is om in uw normale afvalcontainer te plaatsen. Dit soort afval ontstaat vaak tijdens grote opruimingen, waarbij oude meubels worden weggegooid, keukens worden gesloopt, badkamers worden gerenoveerd en de tuin een grondige make-over krijgt. Dit soort afval kan simpelweg niet worden afgevoerd in een gemeentelijke container en het kost vaak te veel tijd om het zelf ergens anders naartoe te brengen. In dat geval is het vaak handig om een container te huren voor uw grofvuil. Maar welke container is dat precies en wat mag er allemaal in? U leest er meer over in dit blogbericht.

Welke container moet ik huren?

Aangezien grofvuil bestaat uit verschillende soorten afval, is een huren het beste. In deze container is het belangrijk dat er verschillende soorten afval kunnen worden geplaatst. Heeft u monostroom afval, bijvoorbeeld alleen ? Dan is een gemengde grofvuil container geen goede optie voor u. In dat geval kunt u beter een huren. Het recyclen van grofvuil is namelijk wat moeilijker dan het recyclen van afval dat uit één soort materiaal bestaat. Dit komt doordat grofvuil bestaat uit verschillende materialen. Hierdoor is een grofvuil container vaak duurder dan bijvoorbeeld een puincontainer.

Verschil grofvuil en bouwafval

U vraagt zich misschien af waarom u een bouwafval container moet huren als u op zoek bent naar een grofvuil container. Dit komt doordat beide termen ongeveer hetzelfde betekenen. In beide gevallen gaat het namelijk om gemengde afvalstoffen. Het verschil zit hem in de aard en oorsprong van het afval. Bouwafval ontstaat vaak bij verbouwingen en bestaat voornamelijk uit puin, bakstenen, , , metaal, gipsplaten en isolatiemateriaal, terwijl grofvuil vaak bestaat uit huishoudelijk gerelateerd afval zoals meubels, vloerbedekking en en ontstaat bij opruimingen. Hoe dan ook, beide vormen van afval mogen worden geplaatst in een bouwafval container.

Container huren via Afvalcontainerbestellen.nl

Bij Afvalcontainerbestellen.nl kunt u gemakkelijk een grofvuil container huren in het formaat van uw keuze. U kunt echter ook bij ons terecht voor andere soorten containers. Weet u niet zeker welke container u nodig heeft? Bij elke container staat aangegeven welke soorten afval erin mogen en daarnaast hebben we op onze homepage een ‘containerhulp’ beschikbaar. U kunt natuurlijk ook met ons opnemen voor het beste advies. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 7:00 tot 17:30 uur.