Welk hout mag u afvoeren met een houtcontainer? | Afvalcontainer bestellen

Welk hout mag u afvoeren met een houtcontainer?

Wist u dat hout kan worden onderverdeeld in verschillende klassen? Dit heeft te maken met de manier waarop deze houtsoorten worden hergebruikt. Er is A-, B- en C-hout. Maar let op, u mag niet alle houtsoorten in een gooien. Alleen A- en B- is toegestaan. Wat dat precies inhoudt leggen we uit in dit nieuwsbericht.

Wel toegestaan: A-hout afvoeren

A-hout is onbewerkt, onbehandeld, ongeverfd en niet geïmpregneerd. Dit is bijvoorbeeld het hout van pallets, maar ook kratten en dozen zijn goede voorbeelden van deze houtsoort. Dit hout wordt ook wel gezien als houtafval van de hoogste kwaliteit. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van persplaten, maar een heel klein deel wordt ook gebruikt als brandstof om duurzame energie op te wekken.

Wel toegestaan: B-hout afvoeren

B-hout wordt geverfd, gelakt of gelijmd. Denk hierbij aan kozijnen, keukenkasten, deuren en meubels. Net als het A-hout wordt een deel van dit afval gebruikt om energie op te wekken, maar dit afval wordt ook gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld spaanplaten.

Niet toegestaan: C-hout

C-hout is geïmpregneerd hout, wat betekent dat het door een conserveringsmiddel wordt beschermd tegen onder andere weersinvloeden en schimmels. Dit zijn bijvoorbeeld schuttingen en dwarsliggers, maar ook zaken als verbrand en/of verontreinigd hout vallen hieronder. Deze categorie kan niet worden gerecycled tot nieuw hout en is daarom niet toegestaan in een houtcontainer.

Voordelig A- en B-hout afvoeren

Zoals u ziet kunt u veel verschillende houtsoorten kwijt in een houtcontainer van Afvalcontainerbestellen.nl. Ook kunt u kiezen uit verschillende formaten, zodat er altijd een houtcontainer beschikbaar is voor uw formaat klus. Bestellen doet u eenvoudig via deze site. Na het kiezen van de juiste container doorloopt u simpelweg de stappen van het bestelproces. Wij zorgen er dan voor dat de container binnen 24 uur wordt geleverd. Heeft u de container nog sneller nodig? Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.