World Cleanup Day 2021 groot succes | Afvalcontainerbestellen.nl

World Cleanup Day 2021 groot succes

Op 18 september vond de World Cleanup Day 2021 plaats. Samen met 180 andere landen werden die dag veel afvalcontainers gevuld met vuilniszakken vol zwerfvuil. Met een recordaantal deelnemers en een daling in het aantal gevonden plastic flesjes, kan er worden gesproken van een groot succes!

Recordaantal deelnemers voor World Cleanup Day Nederland

World Cleanup Day is de grootste opruimactie ter wereld en ook in begint deze actie steeds groter te worden. In ons land gingen mensen dit jaar bijvoorbeeld op maar liefst 1.574 plaatsen op pad om afval te verzamelen. Dit jaar werden er in totaal 41.342 deelnemers geregistreerd. Wat een recordaantal is!

Minder plastic flesjes

Er zijn meer dan 90.000 stukken afval opgeruimd. Hiervan bestond ruim 71% uit plastic afval. Ondanks het feit dat plastic nog steeds het meest gevonden afval is, is er wel een opvallende daling te zien in het aantal gevonden plastic flesjes. Volgens organisator Plastic Soup Foundation heeft dit te maken met het ingevoerde statiegeld-beleid van afgelopen zomer. Volgend jaar komt er ook statiegeld op blikjes en de organisatie verwacht dan ook dat dit type afval de komende jaren minder zal worden gevonden. Naast plastic werd er ook papierafval gevonden (14%) en metaal/aluminium (12%). Het overige afval zorgde voor een aandeel van circa 3%.

Afval recyclen

World Cleanup Day is in het leven geroepen om zwerfafval op te ruimen en hiermee stranden, rivieren, bossen en straten schoner te maken. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een schonere wereld? Dan is het belangrijk dat u uw afval netjes laat recyclen. Heeft u bijvoorbeeld binnenkort een grote opruiming of verbouwing op de planning staan? Huur dan een grofvuil container en laat uw afval recyclen. Bij Afvalcontainerbestellen.nl betaalt u een all-in tarief. De huur, het transport en de milieuvriendelijke verwerking van uw afval is dus al inbegrepen. Bestel uw container eenvoudig via onze webshop en neem contact met ons op wanneer u vragen heeft.