Betere recycling met nieuwe McFlurry lepels | Afvalcontainerbestellen.nl

Betere recycling met nieuwe McFlurry lepels

Jaarlijks worden er maar liefst 16 miljoen McFlurry’s in verkocht. Tot 2020 werden deze ijsjes geleverd in een beker met een plastic deksel en een plastic lepel. Vorig jaar werd de plastic deksel al weggelaten, maar nu is ook de plastic lepel verleden tijd. Door gebruik te maken van een houten lepel zal restaurantketen McDonald’s in jaarlijks tienduizenden kilo’s plastic afval besparen en zodoende zorgen voor betere recycling.

Minder plastic, meer recycling

De McFlurry is een van de populairste producten van de McDonald’s. Nu deze ijsjes zonder plastic lepel worden geleverd, zal er jaarlijks 70.000 kilo aan plastic afval worden bespaard. Bovendien wordt ook het overige bestek, zoals dat van salades, vervangen door een beter recyclebare variant. Dit zorgt voor nog eens een extra besparing van 32.000 kilo plastic per jaar. Dit komt bovenop de 125.000 kilo plastic per jaar die sinds 2020 wordt bespaard door plastic deksels voor McFlurry’s in de ban te doen en door papieren rietjes te gebruiken.

Circulaire economie

Met de introductie van de houten lepel is er een belangrijke stap gezet door het restaurant om circulair te worden. Ze hebben aangegeven dat in 2025 alle productverpakkingen van hernieuwbare en recyclede materialen gemaakt moeten zijn. Daarnaast willen ze dat 90% van al het afval wat ze in omloop brengen, gerecycled wordt.

Zelf bijdragen aan betere recycling?

Zelf kunt u ook zorgen voor betere recycling. Dit doet u door uw afval gescheiden in te leveren. Hierdoor kan het namelijk eenvoudiger worden verwerkt. Heeft u bijvoorbeeld binnenkort een verbouwing op de planning staan? Dan kunt u bij Afvalcontainerbestellen.nl een bouwcontainer bestellen voor al uw . Daarnaast beschikken we ook over containers voor puinafval, hout, groenafval, (vervuild) grondafval en dakafval. U zorgt dat het afval in de juiste container komt en wij zorgen voor de juiste verwerking. Zo dragen we allemaal bij aan betere recycling. Neem gerust met ons op wanneer u advies nodig heeft bij het kiezen van de juiste container. We staan van maandag tot en met voor u klaar!