Lange wachtrijen voor milieustraten door heel Nederland | Afvalcontainerbestellen.nl

Lange wachtrijen voor milieustraten door heel Nederland

In de afgelopen weken bleven een hoop Nederlanders thuis vanwege het coronavirus. Dit is te merken in de hoeveelheid afval, wat massaal wordt gestort bij mileustraten door heel . Bij sommige milieustraten is het zo druk, dat er wachttijden ontstaan tot maar liefst twee uur. Naar aanleiding van deze drukte wordt er een hoop losliggend afval in de buurt van de milieustraat en bij openbare vuilnisbakken gevonden.

Mensen gaan massaal aan de slag met eigen projecten

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er flink wat maatregelen genomen, waardoor een groot gedeelte van alle Nederlanders veel tijd in huis door moeten brengen. Dit lijkt voor velen de perfecte gelegenheid om die rommelige zolder uit te ruimen of om eindelijk eens grondig de tuin aan te pakken. Omdat er een hoop mensen op ditzelfde idee kwamen, staan er nu regelmatig lange wachtrijen voor milieustraten door heel .

Milieustraten genoodzaakt om extra maatregelen te nemen

Door de lange wachtrijen en de hoeveelheid afval voelden sommige milieustraten zich genoodzaakt om de openingstijden aan te passen of om zelfs helemaal te sluiten. Een aantal milieustraten vragen aan hun inwoners om een andere locatie of een ander tijdstip te kiezen. In de weekenden zijn de wachttijden vaak het langst. Wanneer je er voor kiest om op een rustiger moment naar de milieustraat te gaan, is de kans groter dat je minder lang in de rij hoeft te staan.

Afval dumpingen rondom milieustraten en openbare vuilnisbakken

Ondanks de adviezen voor een soepel verloop, wordt er regelmatig afval in de buurt van milieustraten gedumpt. Ook bij openbare vuilnisbakken wordt er een hoop losliggend afval gesignaleerd. De boetes voor het dumpen van afval kunnen echter flink oplopen. Om te voorkomen dat er meer afval komt dan de milieustraten en openbare containers aankunnen, is het verstandig om misschien toch nog even te wachten met de grote schoonmaak of het aanpakken van de tuin.

Maak bij uw project gebruik van een afvalcontainer

Wil je toch graag aan de slag met een klus? Dan raden wij het gebruik van een afvalcontainer aan. Wij beschikken namelijk over een breed assortiment met containers, geschikt voor verschillende soorten afval. Zo kunt u bij het aanpakken van uw tuin gebruik maken van onze groenafval container, bij het opruimen van uw zolderkamer van onze grofvuil container of van onze puincontainer voor bij grotere klussen met sloopafval. Bekijk ons volledige assortiment eenvoudig via onze .