Gemeentes controleren steeds strenger bij milieustraat

Strengere controles bij milieustraten

In steeds meer gemeentes wordt er strenger gecontroleerd bij de milieustraten. Zo controleren gemeentes of u wel in de gemeente woont waar u naar de milieustraat wilt gaan, en of u het juiste soort afval komt inleveren. Wat dit voor u betekent, en waarom u wellicht beter een afvalcontainer kunt huren, leest u in dit artikel.

Alleen binnen uw eigen gemeente afval inleveren

Het afval dat bij milieustraten verwerkt moet worden kost de gemeentes geld. Dit wordt uiteindelijk doorberekend aan de inwoners van de desbetreffende gemeente. Om te voorkomen dat de inwoners betalen voor afval dat eigenlijk vanuit een andere gemeente komt, gaan steeds meer gemeentes strenger controleren. Dit betekent dat het alleen mogelijk wordt afval binnen uw eigen gemeente in te leveren. Bovendien kunnen deze strengere controles voor langere wachttijden zorgen bij de, vaak toch al drukke, milieustraten.

Bedrijfsafval niet welkom bij de milieustraat

In principe zijn milieustraten alleen bedoeld voor afval van particulieren. Veel gemeentes willen hier ook strenger op gaan controleren. Er wordt dan onder andere gecontroleerd op de hoeveelheid afval die u komt brengen. Als u dus te veel afval tegelijk komt brengen, loopt u het risico dat u uw afval niet mag komen inleveren. Dit kan er dus voor zorgen dat u meer ritjes nodig heeft om al uw afval in te kunnen leveren.

Huur uw container gemakkelijk bij Afvalcontainerbestellen.nl

We hebben eerder al eens de voordelen van het huren van een afvalcontainer ten opzichte van de milieustraat op een rijtje gezet voor u. Zoals u in dit artikel kunt lezen wordt het mogelijk alleen maar fijner om gewoon een afvalcontainer te bestellen. Bij Afvalcontainerbestellen.nl heeft u de keuze uit verschillende soorten containers in verschillende formaten. Wij hebben containers voor bouw-, puin-, grond-, hout-, groen- en dakfval. U huurt een container voor 4 weken en betaalt een all-in prijs waar onder andere het ophalen en de verwerking van het afval ook in verwerkt zit.

Heeft u nog vragen over het huren van een afvalcontainer? Neem dan eenvoudig contact met ons op. Onze professionals staan voor u klaar om de ideale container voor u te vinden.