Welke container moet ik huren? | Afvalcontainer bestellen

Welke container moet ik huren?

Stel, u heeft binnenkort een verbouwing. Of dit nu uw huis, tuin of andere locatie betreft, er komt ongetwijfeld veel afval bij kijken. Om te voorkomen dat u eindeloos op en neer naar de milieustraat moet rijden met uw afval, kunt u via Afvalcontainerbestellen.nl eenvoudig een . U hoeft enkel het afval in deze container te verzamelen en wij zorgen ervoor dat dit op de juiste manier wordt gerecycled. Bij Afvalcontainerbestellen.nl heeft u de keuze uit 7 verschillende soorten containers, maar welke container past het beste bij uw klus? In dit nieuwsbericht lichten wij de verschillende soorten afval toe die wij voor u kunnen verwerken

Verschillende afvalsoorten

Het kiezen van de juiste container hangt af van het soort afval dat u heeft. Het afval van een tuinopruiming is immers anders dan dat van een badkamerrenovatie. De manier waarop deze afvalsoorten gerecycled worden verschild en daarom zamelen we dit gescheiden in. Maar wanneer heeft u nu een bouwafvalcontainer nodig? En wanneer een ? Hieronder hebben we de verschillen per container kort uiteengezet en hebben we een aantal toegestane en niet-toegestane materialen voor u uitgeschreven. Let op, voor een compleet overzicht van wat u wel en niet in de container kunt deponeren verwijzen wij u naar de pagina van de betreffende container.

Bouwafval

is de term die gebruikt wordt voor al het afval dat vrij kan komen bij een renovatie. Daarom wordt het ook wel gemengd afval genoemd. In een bouwafval container kunt u bijvoorbeeld kleding, plastic, papier, en maximaal 20% tapijt kwijt. De container mag niet gevuld worden met slechts één soort afval en items zoals batterijen, matrassen en huishoudelijke apparaten zijn niet toegestaan.

Puin

Een puincontainer kunt u het beste huren wanneer u de in uw tuin gaat vervangen of wanneer u een muur gaat slopen. Een puincontainer is namelijk geschikt voor materialen als steen, en . Zaken zoals gips en stukken groter dan 1 meter mogen niet in de container.

Houtafval

Heeft u bijvoorbeeld houten meubels die weggaan? Dan kunt u een houtcontainer huren. Hierin mag u bijvoorbeeld houten tafels of deuren deponeren. met een kunststof laag, geïmpregneerd (schutting)hout en bomen zijn dan weer enkele voorbeelden van hout dat niet in deze container mag.

Groenafval

Is het tijd voor een grote tuinverbouwing? Dan is de container voor groenafval de beste oplossing voor u. Hierin kunt u al uw kwijt, maar zaken als , oud riet van een en steen mag niet. Hiervoor zijn aparte containers beschikbaar.

Grond

Zoals hierboven is benoemd, hebben wij speciale containers voor zowel schone als vervuilde grond. Schone grond omvat zaken als , aarde, klei en tuinaarde, en vervuilde grond kan wortels, of boomstronken bevatten. Welke grondcontainer u ook huurt, in deze containers mag nooit grond worden gedeponeerd dat afkomstig is van verdachte locaties zoals industrieterreinen of tankstations, of met olie of andere vloeistoffen verontreinigde grond.

Dakafval

Tot slot hebben we ook containers voor dakafval. Deze containers zijn bestemd voor , dakbedekking en hout, maar niet voor puin, , verf en afvalsoorten die vloeibaar of stroperig zijn.

Welke container u ook nodig heeft, u regelt het via Afvalcontainerbestellen.nl

Zoals u ziet hebben we voor iedere klus wel een geschikte container beschikbaar. Bovendien zijn alle genoemde containers in verschillende formaten beschikbaar, waardoor u altijd een oplossing op maat ontvangt wanneer u via Afvalcontainerbestellen.nl uw bestelling plaatst.

Twijfelt u nog welke container het beste bij uw klus past? Vul dan onze containerhulp in die u op onze homepagina kan vinden, of neem contact met ons op zodat wij u kunnen assisteren bij het maken van de juiste keuze.