Fijne Internationale Dag van het Recyclen! | Afvalcontainer bestellen

Fijne Internationale Dag van het Recyclen!

Op 18 maart is het de Internationale Dag van het Recyclen. Op deze dag staan we met z’n allen stil bij hoe belangrijk het is om afval niet zomaar te verbranden of in de oceaan te dumpen, maar om het te hergebruiken. Hoewel er geen officiële organisator is van deze dag, maken veel afval- en containerorganisaties wel graag gebruik van dit moment om het belang van recycling een extra keer te delen.

Waarom wij recyclen belangrijk vinden

Ook bij Afvalcontainerbestellen.nl vinden we het belangrijk dat afval wordt gerecycled. Daarom zamelen wij ons afval gescheiden in. Zo kan het ingezamelde gerecycled worden tot nieuwe houtproducten, tot bouwmateriaal en tuin- en snoeiafval tot compost. Maar wist u dat het gescheiden inzamelen van uw afval niet alleen goed is voor het recycleproces, maar ook voor uw portemonnee? Huurt u namelijk een container waar uw afval niet wordt gescheiden, zoals een container voor gemengd dan is het recyclingproces lastiger waardoor de kosten van zo’n container hoger zijn.

Voor iedere afvalsoort een andere container

Zoals gezegd beschikken we bij Afvalcontainerbestellen.nl over containers voor verschillende soorten afval om het recyclingproces te vergemakkelijken. Om precies te zijn gaat het om 7 verschillende soorten:

We begrijpen dat het best lastig kan zijn om te bepalen welke container u het beste kunt huren voor uw klus. Daarom hebben wij bij iedere container een overzicht geplaatst waarin u precies kunt zien welk afval u in die specifieke container mag deponeren. Daarnaast kunt u ook het blogbericht ‘Welke container moet ik huren?’ lezen, of onze containerhulp invullen die u onder meer op onze homepage kunt vinden.

Container huren voor het verantwoord verwerken van uw afval

Dus, wanneer u een klus op de planning heeft staan waarbij een hoop afval vrijkomt, kunt u eenvoudig een via Afvalcontainerbestellen.nl. Wij zorgen ervoor dat uw afval op een duurzame manier wordt verwerkt. Voor vragen of meer informatie over onze containerdiensten, kunt u altijd even contact met ons opnemen.