Minder afval weggegooid in Nederland in 2021 | Afvalcontainerbestellen.nl

Minder afval weggegooid in Nederland in 2021

De afgelopen twee jaar stond het nieuws er vol van: Heel is begonnen met klussen waardoor afvalcontainers niet aan te slepen waren en milieustraten te maken hadden met topdruktes. Dit had natuurlijk alles te maken met de pandemie, maar nu, voor het eerst sinds het begin van die crisis, wordt er door de Nederlandse bevolking steeds minder afval weggegooid.

Afname van tuinafval, hout, grond en puin

Toen iedereen in 2020 ineens thuis moest blijven, werd er flink wat tijd en energie gestoken in het verbouwen, opknappen en opruimen van huizen en tuinen. Hierdoor is het aantal kilogram per inwoner dat gescheiden werd ingezameld zoals (tuinafval, hout, grond en puin) gestegen van 109 kilogram in 2019 naar 118 kilogram in 2020. En hoewel er ook in 2021 flink geklust is, zeker met huidige overspannen huizenmarkt, blijkt uit cijfers van het CBS dat er in 2021 nog ‘maar’ 111 kilogram per inwoner grof gescheiden afval is ingezameld. We zitten dus weer bijna op het niveau van voor de crisis.

Ook minder huisvuil ingezameld

Niet alleen het grofvuil is afgenomen, ook de hoeveelheid huisvuil per inwoner is in 2021 afgenomen. Dit is vorig jaar gedaald van 209 naar 199 kilogram per inwoner. Dit komt waarschijnlijk door de verschillende maatregelen die gemeenten hebben genomen om afvalscheiding te stimuleren, zodat er minder huishoudelijk restafval ontstaat. Zo is het aantal kilogram ingezamelde GFT-afval per inwoner in 2021 bijvoorbeeld wél gestegen tot gemiddeld 97 kilogram gft-afval per inwoner. Hiermee zijn we bijna terug zijn op het piekniveau van 1997. Toen werd er 98 kilogram per inwoner ingezameld.

Container huren via Afvalcontainerbestellen.nl

Heeft u nog geen kans gehad om uw tuin onder handen te nemen en staat dit nog op uw to-do-lijstje? Of heeft u binnenkort een verhuizing op de planning staan? Dan kunt u gemakkelijk een via Afvalcontainerbestellen.nl. Wij beschikken over containers voor onder meer bouw- en sloopafval, puin, hout en groenafval. Heeft u vragen? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. Hier helpen wij u graag met het vinden van de ideale container voor uw afval.

Ook als u op zoek bent naar een container voor uw huisvuil kunnen wij u van dienst zijn. Via Rolcontainerhuren.nl, onderdeel van Afvalcontainerbestellen.nl, kunt u namelijk eenvoudig een rolcontainer huren.