Afval NS-stations vaak niet gescheiden opgehaald | Afvalcontainerbestellen.nl

Afval NS-stations vaak niet gescheiden opgehaald

Het afval dat op NS-stations met behulp van speciale afvalbakken gescheiden ingezameld wordt, belandt bij het legen van de afvalbakken vaak toch in dezelfde afvalcontainer. De ambitie van de NS om in het jaar 2020 het grootste gedeelte van al het afval gescheiden in te zamelen zal daardoor waarschijnlijk niet gehaald worden. Het grootste probleem is een gebrek aan afvalcontainers waarmee in een keer meerdere afvalstromen gescheiden kunnen worden opgehaald.

Afvalstromen in dezelfde container opgehaald

Om verschillende afvalstromen te kunnen recyclen is het belangrijk dat zoveel mogelijk afval bij de bron wordt gescheiden. Op deze manier wordt bijvoorbeeld voorkomen dat kranten verontreinigd raken met vloeistoffen, waardoor ze niet meer gebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuw papier. Op veel NS-stations staan daarom afvalcontainers met verschillende compartimenten. Nu blijkt echter dat dit afval vervolgens door schoonmakers in dezelfde containers wordt ingezameld.

Voor NS is afval scheiden vaak nog te duur

Het bedrijf vindt het namelijk lastig om een betaalbare en eenduidige wijze te vinden om afval te scheiden. Volgens de persoon die bij de NS verantwoordelijk is voor afvalstromen hoeft een succesvolle methode die werkt op het ene station, niet per se geschikt te zijn voor andere stations. Zo wordt het afval op station Centraal in meerdere rondes gescheiden opgehaald, terwijl deze methode op station Centraal niet haalbaar is. Op dit station wordt nu gewerkt aan containers met een scheidingswand, waarin het afval gescheiden opgehaald kan worden.

Hergebruik bij Afvalcontainerbestellen.nl

Bij Afvalcontainerbestellen.nl weten we hoe belangrijk het is om waardevolle afvalstoffen her te gebruiken. Deze werkwijze is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Bij ons zijn containers voor één afvalsoort daarom een stuk goedkoper dan containers voor gemengde afvalstoffen. Welke afvalcontainer u ook kiest, wij zorgen er altijd voor dat uw afval zo milieuvriendelijk mogelijk verwerkt wordt.