Afval overlast door festivals | Afvalcontainerbestellen

Afval overlast door festivals

Festivals worden steeds populairder in , in heel het land worden inmiddels grote festivals georganiseerd voor jong en oud. Dit zorgt echter ook voor een boel extra overlast, niet alleen door de drukte en het lawaai, maar ook door de hoeveelheid afval die hierbij vrijkomt. Enkele voorbeelden van grote festivals waarbij veel afval vrijkomt zijn PinkPop en Mysteryland, maar ook de Nijmeegse Vierdaagse en de Tilburgse kermis horen in dit rijtje thuis.

Afval voorbeelden

Op muziekfestivals zoals PinkPop en Mysteryland is er voornamelijk overlast door de hoeveelheid plastic bekers die wordt weggegooid. Wanneer dit plastic goed wordt ingezameld, kan het hergebruikt worden, echter vaak valt aan het inzamelen nog het één en ander te verbeteren. Daarnaast hadden vuilnismannen in het dit jaar druk met het opruimen van 400 ton afval dat was vrijgekomen na de Nijmeegse Vierdaagse en bij de Tilburgse kermis kwam maar liefst 80.000 kilo afval vrij, met daarbovenop nog eens 14.000 liter urine.

Oplossing afval problemen

Voor alle bovenstaande problemen wordt dringend naar oplossingen gezocht. Men is druk bezig om festivals “groener” en milieuvriendelijker te maken. Zo wordt er bij muziekfestivals steeds vaker gebruik gemaakt van hardcups en wordt afval steeds vaker gescheiden ingezameld. In nodigt men bewust geen grote artiesten uit, om op deze manier het festival niet nog groter te laten worden. In vangt men de urine op, om dit vervolgens weer te gebruiken als meststof. Al deze oplossingen dragen gedeeltelijk bij aan het oplossen van het probleem. Ook Afvalcontainerbestellen.nl en Rolcontainerhuren.nl dragen bij aan de oplossing door containers te verhuren aan festivals. Wij zorgen ervoor dat het afval weer milieubewust wordt afgevoerd en gerecycled. Door het afval op festivals gescheiden in te zamelen kan het afval bovendien gemakkelijker gebruikt worden voor nieuwe doeleinden.

Afvalcontainer huren

Wilt u een afvalcontainer huren voor een festival of voor een ander doeleinde? U kunt gemakkelijk rolcontainers huren op rolcontainerhuren.nl of containers bestellen op afvalcontainerbestellen.nl! Wij leveren in heel en leveren de containers tegen scherpe tarieven!