Afvalstoffen bouwafval container

De bouwafval containers die u op onze website vindt zijn geschikt voor verschillende afvalstoffen. Zo wordt de niet enkel gebruikt voor , maar ook voor , , restafval en bedrijfsafval. Er zitten echter wel kleine nuance verschillen in deze afvalsoorten.

Bouw- en sloopafval

De naam zegt het in feite al, bouw- en sloopafval zijn afvalstoffen afkomstig van verbouwingen, bouwwerkzaamheden en sloopwerkzaamheden. Bij dit soort werkzaamheden komen veel verschillende afvalstoffen vrij, daarom is het ook een verzamelnaam voor een breed spectrum afvalstoffen. Denk hierbij aan afvalstoffen zoals , , isolatiemateriaal, , folie, ijzer, gips, kunststof etc. Dit ‘ongesorteerde’ afval zal uiteindelijk door de verwerker worden gesorteerd. Bruikbaar materiaal zoals ijzer wordt hergebruikt, het overige zal worden verbrand.

Huisraad & grofvuil

Bij het opruimen of leegruimen van garages, huizen, schuren of opslagdepots, maar ook bij een verhuizing of bij het leeghalen van een huis van een overleden iemand komt of grofvuil vrij. Enkele afvalstoffen waar u bij aan kunt denken zijn kleding, kasten, banken, tapijt, stoelen, tafels, etc. Dit afval kan worden afgevoerd in een container, maar vaak ook worden gestort bij een milieustraat.

Bedrijfsafval & restafval

Deze categorie willen we toch even apart uitlichten. Bedrijfsafval lijkt op huishoudelijk afval, maar dan afkomstig van bijvoorbeeld kantoren en winkels. Normaliter gaan de afmetingen van dit afval niet verder dan een vuilniszak, daarom word dit type afval vaak afgevoerd in rolcontainers. Echter heeft een rolcontainer wel enkele beperkingen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen steenachtige of keramische voorwerpen in gedeponeerd worden, dit mag echter wel in een ‘normale’ bouwafval container. Daarom wordt er soms voor bepaalde situaties, waarbij veel of ongewoon ‘bedrijfsafval’ moet worden afgevoerd, een reguliere container gehuurd.

Afvalcontainerbestellen.nl

Wilt u één van de bovenstaande afvalsoorten afvoeren? Huur dan voordelig en gemakkelijk een bouwafval container op onze website! Wij leveren in heel en wanneer u voor 9 uur ’s ochtends bestelt staat de container dezelfde dag op de stoep.