Amsterdam ruimt snel op na Koningsdag | Afvalcontainerbestellen.nl

Amsterdam ruimt snel op na Koningsdag

Het zal veel Amsterdammers waarschijnlijk opgevallen zijn dat het er na afgelopen Koningsdag best wel netjes uitzag in onze hoofdstad. Dit komt omdat de gemeente jaarlijks alles in het werk stelt om het afval van deze feestdag zo snel en efficiënt mogelijk in te zamelen. Hierbij is tegenwoordig ook oog voor het hergebruiken van afvalstoffen die gemakkelijk een tweede leven zouden kunnen krijgen. Zo kunnen onverkochte spullen van de vrijmarkt ingeleverd worden bij speciale kringloopcontainers die speciaal voor Koningsdag worden geplaatst.

Minimaal 600 ton afval ingezameld na Koningsdag Amsterdam

De gemeentelijke reinigingsdienst schat dat er dit jaar in tussen de 600 en 700 ton afval is ingezameld na Koningsdag. Omdat er gedurende de dag al veel aandacht is voor het inzamelen van afval, is het tegenwoordig gemakkelijker om de stad na Koningsdag weer schoon te krijgen dan vroeger. Zo plaatst de gemeente voor Koningsdag 1.500 extra vuilnisbakken op strategische plaatsen en werden er 11 van de eerder genoemde kringloopcontainers geplaatst voor de inzameling van onverkochte producten.

Amsterdam weer schoon na een dag nacht werken

Dit jaar is er in de nacht van vrijdag op na Koningsdag hard gewerkt door de gemeentelijke reinigingsdienst. Zo werd er reeds om 22 uur begonnen met het afvoeren van grof vuil zoals bankstellen die op straat achter waren gebleven. Vervolgens zijn alle straten geveegd en schoongespoten. Pas om 8 uur de volgende morgen werden de reinigingswerkzaamheden afgerond. Tijdens de werkzaamheden werden 100 gemeentelijke veegwagens ingezet.

Extra containers inhuren via Afvalcontainerbestellen.nl

Organiseert u zelf een feest of festival? Dan kunt u via ons gemakkelijk een om het afval mee af te laten voeren. Dit kan in de vorm van een afzetcontainer, maar op onze website Rolcontainerhuren.nl kunt u ook handzame rolcontainers voor uw feest huren. U regelt dit gemakkelijk zelf online, maar kunt ook altijd even opnemen met onze klantenservice.