Forse prijsstijgingen afvalverwerking | Afvalcontainerbestellen.nl

Forse prijsstijgingen afvalverwerking

Door afval zoveel mogelijk vanaf de bron te scheiden kunnen veel grondstoffen makkelijker worden gerecycled. In de meeste gevallen resulteert het scheiden van afval in een daling van de afvalkosten. Echter zijn de afvalverwerkingskosten voor , maar ook voor kunststoffen en restafval, de afgelopen jaren toch flink gestegen. Het feit dat de afvalkosten aan forse negatieve prijswijzigingen onderhevig zijn heeft te maken met een aantal verschillende factoren. Onderstaand sommen wij een aantal factoren voor u op.

1. Grote houtstroom vanuit het Verenigd Koninkrijk

Het storten van afval is de laatste jaren een stuk duurder geworden in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Bovenop de reguliere storttarieven wordt er tegenwoordig ook nog een extra stortbelasting gerekend. Om die reden wordt er veel restafval en houtafval vanuit het Verenigd Koninkrijk geëxporteerd naar , zodat de afvalverwerking hier plaats kan vinden. Door deze toenemende vraag naar afvalverwerking, stijgen ook de verwerkingstarieven. Daarbij komt dat de Britse markt genoegen neemt met een lagere vergoeding voor het eindproduct. Dit heeft als gevolg dat, ondanks dat de kwaliteit van de Nederlandse houtsnipper vaak beter is, de eindafzetmarkt liever hout heeft uit het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor worden Nederlandse bedrijven beperkt in hun afzet.

2. Biomassacentrales in Duitsland stilgelegd

Nog een belangrijke factor die van invloed is op de stijgende afvalverwerkingskosten, is het feit dat er een aantal biomassacentrales in Duitsland zijn stilgelegd. Duitsland is voor een belangrijk land als het gaat om de afzet van hout. Omdat er door de huidige olieprijzen het afgelopen jaar drie centrales zijn stilgelegd, heeft dit grote invloed op de afzetcapaciteit.

3. Minder stoken door warme winters

Tot slot wordt er door de relatieve warme winters van de laatste jaren, simpelweg minder gestookt. Er is dus een lager verbruik in biomassacentrales, waardoor de voorraad gebroken hout blijft liggen. Door het overschot aan hout zijn er steeds minder bedrijven die hout accepteren.

Container huren bij Afvalcontainerbestellen.nl

De bovenstaande factoren zijn allen van negatieve invloed op de hoogte van de afvalkosten voor bedrijven. Afvalverwerkingsbedrijven moeten hun prijzen aanpassen aan alle ontwikkelingen. Hoewel de prijzen op de markt fluctueren, zorgen wij er altijd voor dat onze containers een scherpe prijs hebben. U bent bij Afvalcontainerbestellen.nl altijd zeker een van lage en eerlijke prijs voor uw afvalcontainer! Wij leveren containers in heel en ze worden binnen 24 uur geleverd.