Gemeenten stimuleren circulaire economie | Afvalcontainerbestellen.nl

Gemeenten stimuleren circulaire economie

Ook gemeenten komen erachter dat er tussen , dat vaak vrijkomt na een verbouwing of renovatie, veel materialen zitten die hergebruikt kunnen worden als nieuwe grondstof. Door deze materialen opnieuw te gebruiken in plaats van weg te gooien kan er veel geld bespaard worden. Er wordt immers zowel bespaard op de kosten van afvalverwerking, als op de kosten die gepaard gaan met de aanschaf van nieuwe materialen. Officieel wordt dit circulair bouwen genoemd, bouwen zonder afval.

Circulair bouwen in Utrecht

In de regio zijn verschillende gemeenten verenigd in het samenwerkingsverband U10. Om circulair bouwen in de provincie te stimuleren, nodigt U10 bedrijven en andere organisaties uit uit om deel te nemen aan speciale bijeenkomsten van MVO . Tijdens deze bijeenkomsten geeft MVO tips die opdrachtgevers van bouwprojecten kunnen helpen om deze projecten zoveel mogelijk circulair uit te voeren. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn o.a. materiaalkeuze, het structureren van het bouwproces en samenwerking binnen de keten.

Hergebruik van bouwmaterialen in Den Haag

In de gemeente is inmiddels een proef gaande met betrekking tot het hergebruiken van bouw en sloopafval. De gemeente is hiervoor voorafgaand aan bouwprojecten om de tafel gegaan met alle betrokken partners. Vervolgens wordt na afloop van ieder project geëvalueerd wat de ervaringen zijn en wat er de volgende keer beter kan. Het project is niet alleen bedoeld om duurzaamheid binnen de gemeente te stimuleren, maar biedt tevens arbeidsplaatsen aan mensen die moeilijk aan werk komen binnen de huidige arbeidsmarkt.

Grondstoffenbank in Amsterdam

In de gemeente roepen de politieke partijen D66, PvdA en GroenLinks de gemeente op om een grondstoffenbank op te zetten voor het hergebruik van bouw en sloopafval. Deze online database moet bouwbedrijven en architecten de kans bieden om gebruikte materialen te bekijken, zodat zij kunnen inschatten of de materialen geschikt zijn voor hergebruik. Daarnaast ligt er een voorstel om ongebruikte kavels te gebruiken als opslag voor de circulaire grondstoffenbank. Bouwbedrijven hebben nu namelijk vaak te weinig ruimte om de materialen zelf op te slaan.

Afvalcontainerbestellen.nl stimuleert hergebruik

Wanneer u onze bekijkt, dan zal u zien dat wij containers aanbieden voor verschillende soorten afval. Dit doen wij, zodat wij zoveel mogelijk afval kunnen scheiden aan de bron. Door afval gescheiden in te zamelen wordt het makkelijker om de waardevolle afvalstoffen later weer her te gebruiken. Dit is goed voor het milieu én goed voor uw portemonnee. Het is niet voor niets dat onze afvalcontainers tot de voordeligste van behoren. Wij leveren onze containers uiteraard ook in Utrecht, Den Haag en Amsterdam.