Minder afval Nederland | Afvalcontainerbestellen

Minder afval in Nederland

Uit gegevens van het Europese statistiekbureau Eurostat blijkt dat Nederlanders in de afgelopen 20 jaar minder afval zijn gaan produceren. Hoewel er sinds 1995 in een economische groei is gerealiseerd is het afvalniveau per persoon juist afgenomen. In 2014 werd er gemiddeld 527 kilo per persoon geproduceerd, dat is ruim 2% minder dan in 1995. Ook het recyclen van afval heeft de laatste jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt, steeds minder afval beland uiteindelijk op een vuilnisbelt.

Afval in Europa

Het is natuurlijk positief nieuws dat we in minder afval zijn gaan produceren, maar wanneer we kijken naar onze in Europa valt er nog de nodige winst te behalen. Een gemiddelde Europeaan produceert namelijk 475 kilo afval, daar zit een Nederlander met 527 dus bijna 10% boven. Op het gebied van recycling is Duitsland de koploper van Europa, in Duitsland wordt namelijk 2/3 van het afval recyclet en gecomposteerd. In wordt ongeveer 50% van het afval hergebruikt, de andere 50% wordt vrijwel allemaal verbrand.

Geen vuilnisbelt meer nodig

In belandt momenteel nog 1% van het afval op een vuilnisbelt, dit geldt ook voor België, Denemarken, Duitsland en Zweden. Zwitserland presteert het best, daar vind je helemaal geen vuilnisbelten meer. In landen als Macedonië, Turkije en Bosnië wordt echter al het afval nog naar een vuilnisbelt gebracht en wordt vrijwel niks verbrand. Door de lagere hoeveelheid afval in wordt er al jarenlang afval geïmporteerd vanuit andere landen. Dit, omdat er extra afval nodig is om verbrandingsovens optimaal te laten branden.

Container huren

Wilt u afval dat is vrijgekomen met klussen of tijdens het opruimen laten afvoeren? Dit kan gemakkelijk met een container van afvalcontainerbestellen.nl. Wij leveren containers voor verschillende afvalsoorten zodat het afval gemakkelijk gescheiden kan worden. Op deze manier dragen ook wij bij aan een schoner en Europa. Onderstaand kunt u gemakkelijk een container selecteren voor uw klus! Vervolgens rekent u deze veilig af middels iDEAL, PayPal of creditcard.